Hlavní obsah

Beskydy si play off nezahrají. Postup zmařily propadlé testy

Na hřišti si volejbalisté Black Volley Beskydy výhrou 3:1 nad Odolenou Vodou v předkole play off vybojovali premiérovou účast v play off, vítěze základní části Karlovarsko ale ve čtvrtfinále extraligy nevyzvou. Důvod? Utkání předkola, kterým Frýdecko-místečtí rozhodli o vítězství v sérii 2:1, bylo kontumováno ve prospěch soupeře z důvodu vypršení platnosti antigenních testů.

Foto: Sport.cz

Volejbalisté Beskyd na archivním snímku

Článek

„Po utkání Odolena Voda – Black Volley Beskydy byla Sportovně technická komise Českého volejbalového svazu (STK) upozorněna na nejasnosti kolem dokladů poskytnutých týmem Black Volley Beskydy. Jelikož se tyto nejasnosti nepodařilo odstranit, rozhodla STK v souladu s předpisy ČVS o kontumaci pondělního zápasu. Do čtvrtfinále play-off UNIQA extraligy mužů tak postupuje tým Aero Odolena Voda," uvádí oficiální webové stránky ČVS.

Klub pochybení uznal a rozhodnutí Sportovně technické komise svazu se podřídil. „Po komunikaci s vedením soutěže a svazu se s ohledem na časovou nemožnost vyřešení situace v souladu s řády vzdáváme odvolání," uvedl klub na facebookové stránce Black Volley Beskydy.

O co šlo? Týmy volejbalové extraligy mají povinnost stejně jako týmy v dalších soutěžích povinnost předkládal negativní testy na nemoc covid-19. Hráči Beskyd sice na testech byli, ovšem jejich platnost skončila ráno v den rozhodujícího utkání předkola.

Administrativní pochybení

„Ze strany zodpovědného pracovníka našeho klubu došlo k administrativnímu pochybení, které mělo za následek nesplnění všech náležitostí potřebných k účasti v utkání," připustilo vedení týmu Black Volley Beskydy.

„Omlouváme se fanouškům, partnerům a hlavně stovkám našich mladých volejbalistů, že si neužijí další zápasy svého týmu v play off. Toto nesplnění povinností bude po určení míry zavinění odpovědných osob řešeno v rámci interních pravidel klubu. K dané věci se již nebudeme vyjadřovat a považujeme ji za uzavřenou," stojí v klubovém prohlášení.

Podle předsedy volejbalového svazu neměla Sportovně technická komise svazu jinou možnost než utkání kontumovat. „Nejasnosti ohledně platnosti testů se nepodařilo odstranit, proto komise musela rozhodnout o kontumaci zápasu," uvedl Pakosta.

Ve čtvrtfinále se potká Karlovarsko s Kladnem, České Budějovice vyzvou Odolena Vodu, Liberec s Ostravou a Lvi Praha s Ústím nad Labem.

Reklama