Hlavní obsah

Bratři Benešové drží na Challengeru dál Česko ve hře

BRNO

Zásluhou Josefa a Petra Benešů zůstává český beach volejbal ve hře na ORCO FIVB Challengeru v Brně. Po výhře nad kanadskou dvojicí Reader - Leillot porazili ve svém posledním sobotním zápase porazili italský pár Galli - Raffaelli. A v neděli se v deset hodin dopoledne utkají s brazilským párem Rodrigo - Hevaldo.

Foto: www.jiri-reichl.cz

Bratři Benešové (vpravo) v souboji s italským párem.

Článek
Fotogalerie

"Bylo to v závěru hodně na krev. Na obou stranách mohli diváci vidět skvělé výměny a publikum se bavilo. Jsme rádi, že se nám podařilo na domácím turnaji dojít tak daleko a doufám, že přitáhneme další diváky za nedělní dopoledne," řekl Josef Beneš.

"Nedělní zápas proti brazilskému páru pro nás bude opravdový svátek, už se těšíme a zveme diváky," dodal Petr Beneš, jenž se svým bratrem sehrál v předchozím zápase neuvěřitelnou bitvu s kanadskou dvojicí Reader - Leillot. Skvělými zákroky v poli vyhráli druhý set a v rozhodujícím tie-breaku, který za normálních okolností končí, když se na ukazateli skóre objeví 15 bodů, dotáhli míče až na stav 19-21.

Zejména posledních 9 míčů, z nichž 7 skončilo přímo z podání v autu, bylo pro diváky nervy drásajících. Benešovi neproměnili 3 mečboly, Kanaďanům se podařilo prokletí zlomit na 4. mečbolu. "Snažil jsem se podávat tvrdě, ale zapracovaly nervy, proto jsem to zkazil. Naší taktikou bylo podávat na hráče na pravé straně kurtu a dobře blokovat, což se docela podařilo," řekl Reader.

"Skvělý zápas, škoda, že jsme ho nedotáhli do konce, ale máme ještě jednu šanci, kdy můžeme postoupit do semifinále," řekl po zápase Josef Beneš. "Lidi byli super, atmosféra skvělá a proto beach hrajeme," dodal. Benešové jsou posledním českým párem v turnaji a od 18:00 je čeká zápas o postup mezi první čtyři páry turnaje.

Kolář s Tichým už dohráli

Hladce dva nula na sety prohráli Pavel Kolář Martinem Tichým ve svém dalším zápase na ORVO FIVB Challengeru v Brně. Nastoupili proti polskému páru Lisiecki - Nowak. Zvláště Nowak se svými 213 centimetry dělal domácímu páru problémy. Ke konci prvního setu se mladíkům nepodařilo vybrat útok polské dvojice.

"Špatně jsme se domluvili a pod balonem jsme se srazili. Docela mě tenhle balon mrzí a dost nás rozhodil," řek po zápase Pavel Kolář. Podle něj o úspěchu v zápase rozhodl především skvělý servis Nowaka a špatný příjem naší dvojice. "Prostě jsme to nedokázali přitáhnout," dodal smutný Kolář.

Český mladý pár tak skončil na devátém místě v turnaji evropské série a rozhodně nezklamal. "Kdyby mi někdo před turnajem řekl, že budeme devátí, tak bych to bral. Ale bezprostředně, když to vidím, jak se to dá hrát, tak mne to samozřejmě strašně mrzí," dodal Kolář. Dvojice se už příští víkend utká v kvalifikaci o mistrovství Evropy v Záhřebu, za čtrnáct dní se účastní dalšího Challengeru.

Reklama

Související témata: