Hlavní obsah

Brněnské volejbalistky chtějí v Baku odehrát důstojnou partii

BAKU

Odehrát důstojnou partii s co nejlepším výsledkem se pokusí volejbalistky KP Brno ve středečním úvodním čtvrtfinále Vyzývacího poháru v Baku, kde nastoupí proti druhému nejlepšímu ázerbájdžánskému týmu Igtisadči. S dvanácti zahraničními posilami a v očekávaném bouřlivém prostředí je Igtisadči jednoznačným favoritem.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Můžeme pouze překvapit, což nám poněkud usnadňuje roli. Všechny zahraniční hráčky soupeřek jsou kvalitními reprezentantkami svých zemí. Složením kádru i svou silou je tento tým srovnatelný s družstvy v Lize mistryň," uvedl před odletem trenér Ondřej Marek.

Při hledání vhodné taktiky Marek prostudoval videozáznamy z posledních zápasů Igtisadči. "Moc slabin jsem v jejich hře nenašel. Vynikají výbornou obranou na síti i důrazným útokem. Také kombinační souhra je na vysoké úrovni. Každý uhraný set v Baku proto budu považovat za velký úspěch," dodal kouč brněnských volejbalistek.

O síle Igtisadči vypovídá i vítězství 3:0 v ázerbájdžánské nejvyšší soutěži nad Rabitou Baku, která v play off Ligy mistryň vyřadila Prostějov. Ve Vyzývacím poháru kráčí Igtisadči soutěží rovněž zcela suverénně.

V prvních třech kolech tento ázerbájdžánský tým postupně bez ztráty setu vyřadil bosenský Gradačac, Klagenfurt i srbský Obrenovac. Teprve v minulém kole Baku po domácí výhře 3:0 nad Bacau ztratilo v odvetě v Rumunsku po vítězství 3:1 první set.

Pozor na dvoumetrovou Američanku

Hlavní oporou Igtisadči je dva metry vysoká jednatřicetiletá americká volejbalistka Tayyiba Haneefová-Parková, která startovala na dvou olympijských turnajích a v Pekingu získala stříbrnou medaili. Dalšími hvězdami týmu jsou Nizozemka Alice Blomová, německá nahrávačka Kathleen Weissová a Američanky Crystal Matichová a Kelly Wingová.

Středeční zápas v Baku začne ve 14:00 SEČ, odveta v Brně se hraje o týden později. V případě jednoho vítězství a jedné porážky by o postupujícím rozhodl zlatý set, hraný ihned po druhém utkání.

Reklama

Související témata: