Hlavní obsah

Bronzové medaile v extralize házenkářů vybojovala pražská Dukla

Praha

Bronzové medaile v extralize házenkářů vybojovala Dukla. Pražané vyhráli sérii o třetí místo s Lovosicemi 3:0, zakončili ji domácím vítězstvím 30:26. Navázali tak na bronz z předloňského roku, loni se nejvyšší soutěž kvůli pandemii nedohrála. Ve vyrovnaném prvním poločase nevyšel Lovosicím závěr, hosté v něm dostali čtyři branky za sebou a Dukla odskočila do vedení 17:14. Po změně stran si Pražané náskok hlídali, "Lovci" se dokázali přiblížit jen na rozdíl dvou gólů. Osmkrát se v dresu vítězů trefil Matěj Klíma. Ve finále mezi Karvinou a Plzní je stav 1:1, třetí zápas se hraje v neděli v Karviné.

Foto: Sport.cz

Házenkáři Dukly.

Článek

Ve vyrovnaném prvním poločase nevyšel Lovosicím závěr, hosté v něm dostali čtyři branky za sebou a Dukla odskočila do vedení 17:14. Po změně stran si Pražané náskok hlídali, "Lovci" se dokázali přiblížit jen na rozdíl dvou gólů. Osmkrát se v dresu vítězů trefil Matěj Klíma.

Ve finále mezi Karvinou a Plzní je stav 1:1, třetí zápas se hraje v neděli v Karviné.

Play off házenkářské extraligy mužů, o 3. místo - 3. zápas:
Dukla Praha - Lovosice 30:26 (17:14)
Nejvíce branek: Klíma 8, Šůstek 5/1, Blecha 4 - Kupa 7/1, Motl, Kylíšek a Strazdiņš po 4. Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.