Hlavní obsah

Češi odvrátili pět mečbolů, vítězný míč ale přistál na jejich straně. Pár míčů jsme vyřešili špatně, litovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český pár David Schweiner a Ondřej Perušič se na úvod základní skupiny elitního beachvolejbalového turnaje v Ostravě postavili brazilské dvojici Renato a Vitor Felipe. Vyhráli úvodní set, druhý patřil soupeři, v tiebreaku pak Češi odvrátili pět mečbolů soupeře, rozhodující míč nicméně dopadl na jejich polovinu hřiště.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Perušič a David Schweiner na archivním snímku

Článek

Jihoameričané vyhráli 2:1 (17:21, 21:17 a 21:19), české jedničky se o postup ze skupiny budou pokoušet v pátečních dvou zápasech ve skupině. „Určitě pozitivní je, že jsme se dokázali vrátit z nepříznivého stavu 0:4 a že jsme dokázali ustát několik těžkých okamžiků v závěru. Ale samozřejmě, radši bychom odcházeli s vítězstvím," řekl Ondřej Perušič.

„Šancí vyhrát jsme měli dost, bohužel jsme je nevyužili, měli jsme tam hodně nevynucených chyb," zdůvodňoval porážku David Schweiner, který v zápase několikrát úspěšně zablokoval brazilskou smeč a i díky těmto úspěšným bodům se v každém setu domácí plážoví volejbalisté dokázali dostat do vedení. V prvním sadě to stačilo, v dalších dvou zvládli jen dorovnat náskok soupeře.

„Trochu se v těchto momentech projevilo domácí publikum. Přece jenom se daleko snáz dotahuje, když vám všichni kolem fandí. Zkusili jsme trochu víc přiriskovat servis což nám pomohlo dorovnat před koncem skóre. Už to bylo o pár detailech. Nechci říct štěstí, ale o pár míčích, které jsme my vyřešili hůř a oni líp," pokračoval polař českého týmu, jenž si v úvodu druhého setu obětavě vrhnul za míčem pod síť, což odnesl čelním narázem do soupeřovy nohy.

„Snažil jsem se dostihnout míč, nekoukal jsem příliš před sebe. Brazilský blokař se tam přesunoval a já už pohyb nestihl zabrzdit. Hlavou jsem mu narazil do kolene, ale žádná extrémně těžká srážka to nebyla. Lekl jsem se, trochu jsem si cvakl zubama, to bylo všechno. Nic dramatického, neovlivnilo to průběh zápasu," usmíval se Perušič.

V pátek Češi dohrají skupinu zápasy proti italskému páru Carambula a Rossi (10.10), postup do sobotního play off pak budou chtít stvrdit proti zkušené španělské dvojici Herrera a Gavira. „Už víc, než dekádu předvádí, že jsou opravdu nejlepší tým na světě. Kvalifikovali se přes Švédy, kteří vyhráli poslední turnaj. I po dvanácti letech společného hraní dokazují, že jsou výborní. Nezbývá než zítra dvakrát vyhrát a pak věřit, že skupina bude zamotaná," poukázal Schweiner.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě:
Muži:
Skupina A:
Renato, Vitor Felipe (9-Braz.) - Perušič, Schweiner (1-ČR) 2:1 (-17, 17, 19).
Skupina D:
André, George (4-Braz.) - Šépka, Semerád (12-ČR) 2:0 (17, 18).
Ženy:
Skupina D:
Talita, Rebecca (4-Braz.) - Hermannová, Štochlová (12-ČR) 2:0 (18, 15),
16:30 Hermannová, Štochlová - Hüberliová, Brunnerová (13-Švýc.).

Reklama