Hlavní obsah

Česko - Arménie 1:4Čeští futsalisté v kvalifikaci o světový šampionát podlehli Arménii i doma

Futsaloví reprezentanti v kvalifikaci o mistrovství světa prohráli s Arménií i doma. Po sobotní porážce 2:4 v Jerevanu dnes v Plzni podlehli 1:4 a ve skupině mohou skončit nejlépe druzí. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna závěrečný čtvrtý kvalifikační zápas odehrají příští rok v březnu v Bosně a Hercegovině, proti níž Češi uhráli své jediné tři body.

Článek

Arménii poslal do vedení ve 12. minutě Sanosjan, který na začátku druhé půle dalšími dvěma góly zkompletoval hattrick. Domácí kapitán Rešetár snížil, ale poslední slovo měl dvě minuty před koncem Melkonjan. Hosté tak vyhráli i třetí duel ve skupině a mají jistý postup do závěrečné fáze kvalifikace.

Té se zúčastní i čtyři nejlepší mužstva z druhých míst. Ve hře zůstanou rovněž ostatní celky, které neskončí ve skupině na poslední třetí příčce. Čeští reprezentanti usilují o pátou účast na mistrovství světa. Na loňském šampionátu v Litvě vypadli v osmifinále se Španělskem.

Kvalifikace MS 2024 futsalistů - skupina 3:
Česko - Arménie 1:4 (0:1)
Branky: 29. Rešetár - 12., 21. a 23. Sanosjan, 38. Melkonjan.
Sestava ČR: Vahala (Němec) - P. Drozd, Slováček, Koudelka, D. Drozd - Künstner, Vokoun, Záruba, Křivánek, Rešetár, Seidler, Holý, Buchta. Trenér: Neumann.
1.Arménie330012:69
2.Česko31027:103
3.Bosna a Hercegovina20025:80

Reklama

Související témata: