Hlavní obsah

Česko - JAR 10:3Čeští softbalisté zdolali na MS ve skupině o sedmé místo JAR

Češti softbalisté porazili na mistrovství světa v Auckandu Jihoafrickou republiku 10:3 a ve skupině o 7. až 12. místo si připsali druhou výhru za sebou. Utkání orámovali dvoubodovými homeruny Marek Malý a Vojtěch Forman, jehož odpal za hrazení zápas v páté směně ukončil.

Foto: WBSC

Český softballista v souboji se soupeřem. Ilustrační foto

Článek

Sedmnáct bodů během posledních dvou zápasů. Taková je bilance českých softbalistů na probíhajícím MS. Nejprve porazili Dánsko 7:2 a pak Jihoafrickou republiku 10:3. Nyní je čeká silné Japonsko. „Bylo důležité, že jsme dávali body a vyvíjeli konstantní tlak. Proti Japonsku samozřejmě chceme vyhrát," velí Marek Malý, který v posledních duelech předvedl homerun.

Třináct úspěšných odpalů ve dvou zápasech podpořila i skvělá obrana. Do formy se dostal Vojtěch Forman, který ve čtvrtek předvedl grandslam – tedy odpal za plot za maximální počet čtyř bodů. A v pátek si připsal dvoubodový homerun. „Začali jsme hodně obsazovat mety, a hlavně se rozpálili. Zaměřil jsem se na kontrolu, hlídal si zónu a pálka pomohla k tomu, aby to přeletělo plot," líčí Forman.

Podobně skvěle pálí také Marek Malý z Chomutova. Univerzální softbalista zařídil pro tým ve dvou zápasech čtyři body a homerun. „Jsem za to rád, protože během turnaje se na pálce docela hledám. Je dobrý, když je slabší nadhazovač, cítím se dobře a vím, že jsem se kvalitně trefil. V předchozích zápasech jsem měl být trpělivější," tvrdil Malý. „Museli jsme si srovnat v hlavě to, do jakých míčů švihat."

Nyní se čeští softbalisté těší na duel proti Japonsku o sedmé místo. Maximem jedenáctinásobných evropských šampionů je na MS šesté místo z roku 2000. „Máme šanci, je tam už sice únava, ale porveme se o to," dodal Malý.

Mistrovství světa softbalistů v Aucklandu:
Skupina o 7.-12. místo:
Česko - JAR 10:3

Reklama

Související témata: