Hlavní obsah

Dnipro využilo zaváhání prostějovských volejbalistek a je v čele

Volejbalistky ukrajinského Dnipra využily zaváhání prostějovských mistryň a po 20. kole je vystřídaly v čele extraligové tabulky. Prometej dnes po nečekané ztrátě prvního setu jasně přehrál Přerov a má na Hanačky tříbodový náskok. Prostějov totiž v sobotu prohrál 1:3 v Liberci.

Foto: vkprostejov.cz

Volejbalistky Dukly Liberec, ilustrační foto.

Článek

Zařazením Dnipra do české soutěže chtěl v létě svaz pomoci ukrajinskému volejbalu po únorové invazi ruských vojsk a účastnice Ligy mistryň plní roli favoritek. Prohrály třikrát - dvakrát s Prostějovem a jednou s Olympem. Dnes proti Přerovu ztratily úvodní sadu 21:25, v dalších dvou dominovaly s desítkou, osmičkou a v poslední sadě obrat dokonaly 25:19.

Prostějovské obhájkyně titulu v Liberci urvaly jen první sadu, pak už se radovala Dukla. "Mohl to být vyrovnaný souboj. Škoda koncovky třetího setu, kdy jsme sérii zkazily servisem a potom jsme dělaly chyby v útoku. Špatně jsme tu koncovku prohrály. To nás srazilo a už jsme neměly sílu bojovat," uvedla kapitánka Simona Bajusz.

V základní části volejbalistky absolvují ještě dvě kola, poté je čeká nadstavba. Dnipro už poté do play off nezasáhne.

UNIQA extraliga volejbalistek - 20. kolo:
Dnipro - Přerov 3:1 (-21, 10, 8, 19)
Nejvíce bodů: Milenková 18, Grbačová 14, Dorsmanová 12 - Hůsková 10, Atanasovová 8, McClellanová 7.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.