Hlavní obsah

Dominikánská republika - Portoriko 3:0Dominikánští baseballisté vyhráli bez prohry WBC

San Francisco
Aktualizováno

Baseballisté Dominikánské republiky vyhráli bez porážky turnaje World Baseball Classic, kterého se účastní rovněž hráči zámořské MLB. Ve finále v San Francisku porazili Portoriko 3:0.

Foto: Stephen Lam, Reuters

V šatně Dominikánské republiky se slavilo ve velkém stylu. Na snímku Carlos Santana.

Článek

Dominikánská republika se stala třetím vítězem soutěže a nahradila na trůnu dvojnásobné vítěze Japonce, kteří prohráli v semifinále s Portorikem.

Dominikánci v letošním ročníku ovládli všech osm zápasů a ve finále na hřišti místních Giants, úřadujících šampiónů MLB, vyhráli v dešti před zraky 35 tisíc fanoušků. "Jdeme slavit a i další den budeme slavit," řekl Robinson Cano, druhý metař slavných New York Yankees, který byl nejužitečnějším hráče turnaje.

"Je to úžasný pocit vyhrát pro naší republiku, která po tom tolik toužila," dodal Cano, s Yankees v roce 2009 vítěz Světové série MLB. Krátce po utkání vítězům v telefonickém rozhovoru gratuloval i prezident Dominikánské republiky. "Přál bych si teď být doma a zažít to nadšení," přidal se trenér vítězů Moises Alou.

Čeští baseballisté hráli loni v kvalifikaci WBC, měli i dvě posily z USA, ale v Řeznu postupně vysoko prohráli s profesionály Německa i s Velkou Británií.

Finále baseballového turnaje World Baseball Classic v San Francisku (USA):
Dominikánská republika - Portoriko 3:0
Další pořadí:
3. Japonsko
4. Nizozemsko

Reklama

Související témata: