Hlavní obsah

Draze zaplacené chyby. Hadrava s Džavoronokem brali v Braníku třetí místo

Praha

Senzační vítěze měl turnaj Českého poháru v plážovém volejbalu. Na turnaji v pražském Braníku triumfoval devátý nejsilnější pár - Jan Mrkous, František Pihera. Ve druhém dílu domácí turnajové série porazili ve třech setech Jana Dumka a Australana Luke Smitha. Šestkoví profesionálové Jan Hadrava a Donovan Džavoronok skončili na třetím místě. „Jsme spokojení. Společně jsme vyhráli turnaj poprvé,“ těšilo vítězného Mrkouse.

Foto: Český volejbal

Jan Mrkous s Františkem Piherou dokázali ovládnout Český pohár beachvolejbalu v Braníku.

Článek

Favority turnaje bylo duo Hadrava - Džavoronok, které mělo za sebou triumf na Strahově z minulého týdne. Jenže borci, kteří se budou letos potkávat v prestižní italské lize, došli v neděli „jen" do semifinále. V něm podlehli Dumkovi se Smithem 15:17 v tiebreaku. „Kdybychom koncentrovaně dohráli bez ztráty první set, tak jsme mohli vyhrát 2:0 na sety. V tiebreaku jsem chtěl ukázat, že jsem šestkař a chtěl dát bombu. Dvakrát jsem tvrdě zasmečoval, ale vždycky se mi to vrátilo. Měl jsem raději počkat na Honzův signál," popisoval průběh Džavoronok, hráč italské Monzy.

V souboji o třetí místo přehráli favorité Jakuba Gálu a Dominika Pavoučka 2:0 na sety. „Bohužel se nám nepodařilo navázat na triumf z minulého týdne. I tak jsme si skvěle zahráli, třetí místo je skvělé. O to máme větší motivaci vyhrát další turnaj, rádi bychom českou špičku poráželi," tvrdil Hadrava, který v letošním roce přestoupil do hvězdné Civitanovy. „V semifinále nám nefungoval zcela servis v prvním a třetím setu, od toho se odvíjela naše obrana. Navíc jsme si vybrali chyby," dodal. Oba čeští reprezentanti potvrdili účast na třetím turnaji Českého poháru v Opavě, který se uskuteční v příštím víkendu.

V neděli se z triumfu radoval Jan Mrkous a František Pihera. Museli si ho vydřít v tiebreaku. „Naší strategií bylo nehrát klasický volejbal, protože s tím bychom kvůli naší menší výšce nevyhráli. Snažili jsme se soupeře rozhodit hrou, kterou nikdo nečekal," odkryl Mrkous. „Každý balon jsme chtěli hrát jinak a povedlo se to. To jsme předvedli v tiebreaku ve finále. Vycházel nám také servis," těšil se z úspěchu Pihera.

Reklama

Související témata: