Hlavní obsah

Formu házenkářů ověří turnaj v Paříži

Martin KézrPrávo

Házenkářům začala už finální fáze přípravy na MS, které startuje za dva týdny v Německu. Kompletní národní tým měl sraz ve středu večer v Praze a ve čtvrtek ráno odletí na svůj poslední přípravný turnaj do Paříže.

Článek

"Zahrajeme si tam v pátek večer se silnou domácí Francií a o den později s Katarem, který potkáme i v brémské skupině na šampionátu. Žádného odkrytí karet se ale nebojím, spíš vítám možnost přímé konfrontace se soupeřem, jehož známe jen z videa. Myslím, že na tom utkání neproděláme a vítězství v něm by nám přineslo jistý respekt od protivníka, který hrál finále Asijských her," líčí trenér národního týmu Pavel Pauza, jehož svěřence v neděli čeká v Paříži ještě zápas o umístění proti někomu z druhé skupiny turnaje, v níž se představí Ukrajina, Tunisko a francouzský ligový výběr.

V aktuální české nominaci naprosto dominují legionáři, jediným hráčem z domácí extraligy je karvinské křídlo Heinz. "Od 8. ledna čeká osmnáct hráčů širšího výběru ještě soustředění v Nymburce. K šestnáctce, kterou čeká prověrka formy v Paříži, se přidá ještě spojka Szymanski a dorazí za námi i brankář Galia, který od operace zlomeného prstu nedržel balón v ruce. Než ale 12. ledna odletíme ke dvěma přátelským utkáním na Island, chci mít kolem něj jasno. Zatím sdílím mírný optimismus, že by mohl na šampionátu hrát, ale záleží jen na něm, zda to půjde," uvažuje reprezentační kouč.

Nominace házenkářů na turnaj v Paříži:
P. Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Slabý (Balingen/Něm.) - Filip, Kubeš (oba Nordhorn/Něm.), Brůna (Stralsund/ Něm.), Házl, Hrubý (oba Melsungen/ Něm.), Horák (Ahlen/Něm.), Hynek (Minden/Něm.), Vítek (Istres/Fr.), Jícha (Lemgo/Něm.), Juříček, Sobol (oba Montpelier/Fr.), Nocar (Chambery/Fr.), Řezníček (Velenje/Slovin.), T. Heinz (Karviná).

Reklama