Hlavní obsah

Geniální gól. Opora české reprezentace vymyslela parádní kulišárnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Má výbornou techniku i zakončení, však se na posledních dvou světových šampionátech do All Star Teamu. Ale Marek Beneš ve čtvrtém semifinále florbalové Superligy ukázal, jak je chytrým hráčem. Tatranu Střešovice proti Mladou Boleslavi vydatně pomohl nevídanou kulišárnou.

Foto: Barbora Reichová/Český florbal

Útočník Marek Beneš v reprezentačním dresu.

Článek

V 52. minutě Pražané, kteří v základní části vyhráli všechny zápasy, prohrávali s obhájcem titulu 2:3 a hrozilo jim, že budou odvracet dva pomyslné mečboly.

Jenže při vyloučení Lukáše Punčocháře získal Tatran standardní situaci před brankovištěm soupeře. A zatímco kapitán týmu i reprezentace Ondřej Němeček si stoupl před míček a zuřivou gestikulací si posouval spoluhráče, ukázalo se, že jde o geniálně sehranou scénku.

Marek Beneš si totiž narazil míček o Němečkovu nohu a pohotově pálil do sítě zaskočeného Lukáše Bauera, nejlepšího gólmana posledního světového šampionátu ve Švýcarsku.

„Už to s Ondrou trénujeme asi deset let, ale zatím nebyla vhodná chvíle. Nechceme to použít v normálním ligovém zápase. Vždycky se čeká na nějaký moment, který ale dlouhou chvíli nepřišel," vysvětloval pro TN.cz Beneš a ocenil Němečkův „herecký" výkon při rozehrávce.

Rozhodčí Přemysl Bališ a Peter Varga po trenérské výzvě Mladé Boleslavi rozehrávku zkontrolovali u videa, ale gól uznali, přihrávka nohou už je ve florbale delší dobou povolena.

Další gól Beneše už znovu po trenérské výzvě neplatil, ale za stavu 4:4 rozhodl opět hvězdný útočník zpoza branky a završil hattrick

„Když jsou zápasy takto vyrovnané, rozhodují šílené detaily. Dvakrát bylo video ‑ uznaný a neuznaný gól. Pak šťastný vítězný vlastní gól, konečně se na nás štěstí usmálo. Rozhoduje fakt málo a je to asi super série pro diváky,“ hlásil Beneš. Bitva o postup do superfinále pokračuje ve středu v Praze.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.