Hlavní obsah

Gólové hody těší, ale drží nás brankář Adamík, říká lovosický ředitel Srba o extralize házenkářů

Lovosice

Zatím podle předpokladů se vyvíjí čtvrtfinále extraligového play off házenkářů. Týmy z elitní čtyřky tabulky po základní části vedou 2:0 na zápasy v sérii hrané na tři vítězství. Nejvyrovnanější měla být partie mezi Lovosicemi a Karvinou, v níž se potkávají čtvrtý a pátý celek pořadí. A blíže k postupu mají lovosičtí házenkáři, byť sportovní ředitel klubu Vojtěch Srba zůstává obezřetný. „V play off záleží na každém detailu,“ říká Srba v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Vojtěch Srba.

Článek

Ve dvou domácích zápasech s Karvinou jste nastříleli 63 gólů (31:29 a 32:20).

To je jedna stránka věci, ale především bylo nestandardní, že jsme ve druhém duelu inkasovali jen dvacet branek. V tom spatřuji základ vítězství. Skvěle zachytal gólman Adamík, který naskočil do play off po vypršení čtyřzápasového trestu z konce základní části. Bál jsem se toho, že během nucené pauzy vypadne z herního rytmu, což se naštěstí nepotvrdilo.

Přitom vám chybí i klíčový hráč Landa. Jak se s tím vyrovnáváte?

Je zraněný, proto nemohl nedávno odjet ani na reprezentační sraz. Landova neúčast v dresu Lovosic je oslabením, ale bereme to jako holý fakt. Věděli jsme o tom čtrnáct dní dopředu před play off. Hrajeme bez něj a chceme nějakým způsobem dotáhnout sérii do vítězného konce.

Máte nyní tři pokusy na završení čtvrtfinálového snažení o postup.

Uznávám, že jedeme do Karviné ve výborné výchozí pozici, jak jsme si přáli. Ale nic není rozhodnutého. Pokusíme se urvat už nejbližší zápas, přičemž víme, že v Karviné to nebude snadné.

Čím je z vašeho pohledu typické play off?

Oproti základní části se mažou rozdíly a každý ztracený zápas může způsobit komplikaci. Musíme být ostražití. Play off se divákům líbí nasazením všech družstev. I když hra není pokaždé optimální, nikomu z hráčů neschází bojovné srdce.

Loni obsadily Lovosice šestou příčku, předloni jste slavili extraligové stříbro. Jaká je nynější motivace?

Letos máme lepší čtvrtfinálovou situaci než před rokem. A chceme vylepšit loňské umístění. Ale hovořit v této chvíli už o semifinále, by nebylo korektní a smysluplné. Proto se ani v nejmenším nezaobíráme další fází soutěže, vycházíme raději z reality.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články