Hlavní obsah

Házenkář Horák skončil v německém Kielu a přestoupil do Lovosic

Házenkář Pavel Horák po třech sezonách opouští Kiel. Devětatřicetiletý bývalý český reprezentant po vypršení smlouvy ve slavném německém klubu přestoupil do Lovosic, s nimiž se dohodl zatím na kontraktu na jeden rok. Extraligový klub o tom informoval na svém facebookovém profilu.

Foto: Facebook

Házenkář české reprezentace Pavel Horák.

Článek

"Cítil jsem, že je nejvyšší čas se vrátit domů. Slíbil jsem to svým dětem, které žijí ve Varnsdorfu a o které bych se rád začal intenzivněji starat. Zároveň mám ještě stále chuť hrát házenou, Lovosice tak pro mne i s ohledem na geografickou polohu byly optimálním řešením. Líbí se mi, kam chce klub směřovat a rád bych tomu napomohl," prohlásil Horák.

Do Kielu bývalý lídr defenzivy českého národního mužstva zamířil v roce 2019. Se slavným týmem, který vede český trenér Filip Jícha, získal Horák dva bundesligové tituly a připsal si i triumf v Lize mistrů, byť ve Final Four předloni v prosinci ze zdravotních důvodů nenastoupil. Zkušená levá spojka má ve sbírce také český a běloruský mistrovský primát s Karvinou a Brestem a prvenství v Poháru EHF.

Foto: Pavel Lebeda/chf.cz

Bráněný Pavel Horák v duelu s Alžírskem.

Vedle Kielu hrál Horák za další čtyři německé kluby. Do české nejvyšší soutěže se vrací po dlouhých 16 letech. Lovosice v uplynulé extraligové sezoně po základní části skončily páté a vypadly ve čtvrtfinále play off s pražskou Duklou.

"Přestup Pavla do Lovosic je velkou událostí nejen pro náš klub, ale i pro celou extraligu. Přece jen celou svoji dospělou kariéru působil jako profesionál převážně v klubech nejvyšší německé bundesligy, tedy nejlepší ligy na světě. Jsem rád, že právě náš klub bude moci těžit z jeho zkušeností, které za svou bohatou kariéru nasbíral," uvedl sportovní ředitel severočeského klubu Jan Landa.

"'Hory' je profesionál ve všech směrech, tedy jak na hřišti, kde vždy odevzdá maximum, tak i mimo hřiště. O házené velmi přemýšlí. Pro kluky bude jeho přítomnost na tréninku velkou školou. Sám z osobní zkušenosti vím, že umí být velmi přísný jak na sebe tak i na své spoluhráče. Jsem přesvědčený, že právě tento přístup pomůže všem hráčům k výkonnostnímu růstu," doplnil bývalý reprezentant Landa, který se s Horákem z národního týmu velmi dobře zná.

Reklama

Související témata: