Hlavní obsah

Házenkář Kašpárek skončí v Brestu, do Běloruska se možná vrátí dohrát sezonu

Házenkář Stanislav Kašpárek skončí v běloruském Brestu, který byl po ruské invazi na Ukrajinu podporované Běloruskem vyloučen z Ligy mistrů. I když měl smlouvu ještě na příští sezonu, v klubu pokračovat nebude. Český reprezentant to řekl webu ČT sport.

Foto: Sport.cz

Český házenkář Stanislav Kašpárek během zápasu se Španělskem.

Článek

V Lize mistrů zbývalo Brestu sehrát dvě utkání s Kielem a Vardarem Skopje, která se už neuskuteční. "Nebereme to jako křivdu. Když jsem viděl, jak tvrdě k tomu přistupuje hokej nebo biatlon, tak jsem to čekal," uvedl Kašpárek, který je se 44 góly třetím nejlepším střelcem týmu v soutěži, v níž byl Brest už bez šance na postup do vyřazovací části.

Po rozhodnutí Evropské házenkářské federace vyřadit z mezinárodních soutěží ruské a běloruské týmy skončili v Brestu okamžitě čtyři legionáři, Kašpárek ještě hráčem Meškova zůstává. "Dnes dohrajeme poslední utkání běloruské ligy, soutěž se pak na měsíc přeruší. Jestli se bude dohrávat, záleží na celé situaci kolem konfliktu. Kdyby se letošní ročník ještě dohrával, za měsíc bych se vrátil a sezonu zde dokončil," dodal český hráč, který do Běloruska zamířil před rokem ze Szegedu.

Kde bude působit v příští sezoně, zatím neví. "Ozvaly se mi kluby z Česka i ze zahraničí. Sám teď ale moc nevím, co bude. Situace se mění z hodiny na hodinu," uvedl pětadvacetiletý rodák z Přerova.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.