Hlavní obsah

Jičín - Skjern 21:38Házenkáři Jičína podlehli v Poháru EHF Dánům o 17 gólů

Házenkáři Jičína prohráli v úvodním utkání 2. kola Poháru EHF doma s dánským Skjernem vysoko 21:38. Odveta na soupeřově půdě, kterou čeští šampióni sehrají v neděli 20. října, tak bude už pouze formalitou.

Článek

Momentálně sedmý tým české extraligy poznal sílu protivníka od prvních minut. Hosté si vypracovali vedení 11:2 a v závěru úvodního poločasu vedli už o 14 branek. Těsně před pauzou zkorigovali manko Naimann a Kvasnička. Druhý celek dánské nejvyšší soutěže dominoval zápasu i ve druhé půli a dvojzápas v podstatě rozhodl už v Jičíně.

"Potvrdila se síla dánského týmu. Na všech postech jsou tam velice kvalitní hráči, někteří mají medaile z evropských či světových šampionátů. Rozdíl byl samozřejmě propastný," uvedl jičínský kouč Aleš Babák v rozhovoru s Českou televizí. "Projevilo se ale i to, v čem máme problémy v extralize - neproměňování šancí a zbytečné ztráty míče. Jinak ten rozdíl nemusel být takový," dodal trenér, jehož svěřence navzdory porážce vyprovodili diváci potleskem.

V úvodním kole soutěže Jičín při své premiéře v pohárové Evropě dvakrát deklasoval bulharský celek Dobrudža 35:15 a 37:15, nyní ho potkalo něco podobného. "Chtěli jsme si zápas hlavně užít, bohužel se nám nepovedl vstup do utkání. Možná jsme se soupeřem mohli udržet krok déle, aby to bylo vyrovnanější. Dánové ukázali, že právem patří mezi favority soutěže," řekl kapitán Martin Bareš.

Úvodní utkání 2. kola Poháru EHF házenkářů:
Jičín - Skjern (Dán.) 21:38 (10:22)
Nejvíce branek: Drbohlav 4, Kvasnička 3, Král 2/1, Krahulec 2 - Rasmussen 8, Klitgaard 6, Balling a Börm po 5. Rozhodčí: Alijev, Aghakišijev (oba Ázerb.). Sedmimetrové hody: 2/1 - 1/1. Vyloučení: 1:3.

Reklama

Související témata: