Hlavní obsah

Házenkáři Karviné jsou výhru od finále, Zubří proti Plzni srovnalo

Házenkáři Karviné vyhráli i druhý semifinálový duel s pražskou Duklou, v hale soupeře zvítězili 31:25 a za stavu 2:0 na zápasy je dělí jediné vítězství od postupu do finále extraligy. Plzeňští obhájci titulu naopak druhý bod nezískali, v Zubří po nepovedeném druhém poločase prohráli 25:31 a na západ Čech se série vrátí za stavu 1:1. Třetí zápasy jsou na programu v Karviné v sobotu a v Plzni v neděli.

Foto: Talent Plzeň

Série házenkářů Plzně a Zubří je srovnaná.

Článek

Dukla na Karvinou ani napopáté v sezoně nestačila, byť ve vyrovnaném úvodu držela nerozhodný stav, naposledy ale ve 14. minutě (7:7). Pak se karvinským vítězům základní části povedl první, třígólový trhák a vedení už favorit nepustil, byť domácí David Šůstek jako autor 11 branek dělal, co mohl. I díky vyrovnanějšímu kádru si hosté bezpečně zajistili postupový mečbol, shodně šesti brankami ze hry se o to zasloužili Dominik Solák, Ondřej Skalický a Jan Sobol.

V Zubří měli v prvním poločase navrch favorizovaní hosté a vedli až o čtyři góly (14:10), ale na přestávku už šli jen s jednobrankovým náskokem (16:15) a po změně stran nezachytili nástup soupeře. Zuberští od stavu 18:18 dali čtyři góly za sebou, z toho o první tři se postaral Lukáš Mořkovský, který byl nakonec s 13 góly hvězdou zápasu. Domácím se vzápětí povedla dokonce sedmigólová šňůra, pasáž po změně stran do 52. minuty vyhráli drtivě 14:3. Za průběžného stavu 29:19 bylo prakticky rozhodnuto a soupeř manko jen zkorigoval.

Zuberští porazili Plzeň v šestém vzájemném utkání v sezoně potřetí včetně jednoho duelu v Evropském poháru a série se určitě znovu vrátí na jejich palubovku příští středu.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 2. zápasy:
Dukla Praha - Karviná 25:31 (14:17)
Nejvíce branek: Šůstek 11/3, M. Březina 5, F. Březina a Blecha po 4 - Solák, Skalický a Sobol po 6. Stav série: 0:2.
Zubří - Talent tým Plzeňského kraje 31:25 (15:16)
Nejvíce branek: Mořkovský 13/2, Jurka 6, Hybner 4 - Linhart 7, Nejdl 4, Douda 4/1. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: