Hlavní obsah

Házenkáři Karviné po jasné výhře nad Lovosicemi v semifinále vedou

Karviná
Aktualizováno

Ve druhém domácím utkání semifinále play off extraligy házenkářů už Karviná splnila roli favorita a po vítězství 33:23 vede nad Lovosicemi v sérii 2:1 na zápasy. Boj o postup do finále se vítězové základní části pokusí završit po reprezentační pauze ve středu 5. května na soupeřově palubovce.

Foto: www.hcb-karvina.cz

Házenkáři Karviné půjdou do play off z prvního místa

Článek

Karvinští házenkáři na úvod semifinále doma nečekaně prohráli 29:30, v Lovosicích pak zvítězili o tři branky a dnes hostům nedali šanci. Každý poločas vyhráli rozdílem pěti gólů. Nejlepším střelcem zápasu byl s deseti trefami Vojtěch Patzel.

"Asi po šesti zápasech jsme sehráli naše lepší utkání. Lovosicím se to dnes nepovedlo, ale nechci snižovat náš výkon. Byl dobrý hlavně v útoku, obrana ještě trochu haprovala. Poslední zápas snad bude v Lovosicích," řekl karvinský kouč Michal Brůna České televizi.

"Strašně špatně jsme do zápasu vstoupili, úplně jsme jim to odevzdali. Nehráli jsme, co jsme si řekli. Karviné jsme to hrozně ulehčili, vůbec se na to vítězství nemusela nadřít," prohlásil trenér Lovosic Jan Landa.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 3. zápas:
Karviná - Lovosice 33:23 (14:9)
Nejvíce branek: V. Patzel 10/4, Solák 5, Urbaňski, Gromyko, Mlotek, Užek po 3 - Trkovský a Jonsson po 5, Motl, Kupa po 4. Stav série: 2:1.
O 5. až 8. místo - odveta:
Frýdek-Místek - Zubří 37:38 (18:19)
Nejvíce branek: Petrovský 9, Chudoba 9/1, Musálek 4 - Jurka 8, Mořkovský 8/2, Mičkal 7. První zápas: 34:33.
Zubří bude hrát o 5. místo s Kopřivnicí, Frýdek-Místek s Jičínem o 7. místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.