Hlavní obsah

Házenkáři Karviné v úvodním semifinále podlehli doma Lovosicím

Karviná
Aktualizováno

Házenkáři Karviné nesplnili v úvodním utkání semifinále play off extraligy roli favorita a podlehli doma Lovosicím 29:30. Vítěz základní části mohl v poslední sekundě vyrovnat, ale střelu Dominika Soláka brankář Jan Hrdlička kryl. Karviná na domácí palubovce prohrála v normální době poprvé v sezoně. Série pokračuje ve středu v Lovosicích.

Foto: Sport.cz

Duel čtvrtfinále play off extraligy házenkářů mezi Plzní a Lovosicemi.

Článek

"Předčili nás obranou, nebyli jsme schopní se několik útoků prosadit. My jsme hráli slabě v obraně. Vepředu bylo u nejzkušenějších hráčů hodně technických chyb," řekl České televizi karvinský kouč Michal Brůna, jehož svěřenci ve čtvrtfinále vybojovali postup přes Zubří až v pěti zápasech.

Lovosice začaly zápas trhákem 4:1 a vedly celý první poločas. Po přestávce domácí vývoj skóre otočili a získali náskok 18:15. V závěru se hostům povedlo odskočit na tříbrankový rozdíl a Karviná už maximálně snížila ztrátu na jeden gól.

"Vyhráli jsme vůlí, která ale byla na obou stranách. Byl to krásný zápas. Záměr byl co nejvíc pokrýt Soláka s Patzelem a tahat dopředu. To budeme dělat pořád," uvedl trenér Lovosic Jan Landa. Očekává další velké bitvy. "Karviná nebude dole, nikdy. Je to sebevědomý tým. Spíš se z toho poučí. My budeme mít doma spoustu práce," prohlásil.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 1. zápas:
Karviná - Lovosice 29:30 (14:15)
Nejvíce branek: V. Patzel 8/1, Solák a Skalický po 5 – Jonsson 8/2, Trkovský a Motl po 5.
O 5. až 8. místo - 1. zápas:
Zubří - Frýdek-Místek 33:34 (20:17)
Nejvíce branek: Mořkovský 6/1, Přikryl, Dobeš a Dokoupil po 4 – Petrovský 7/3, Strack 5, Sklenák a Ondrušík po 4

Reklama

Související témata: