Hlavní obsah

Házenkáři Lovosic mají po výhře nad Duklou šanci na bronz

Praha

Házenkáři Lovosic zakončili extraligu vítězstvím nad pražskou Duklou 29:24, které jim dalo naději na zisk bronzových medailí. O návrat na třetí místo budou dnes večer usilovat Hranice, které k tomu potřebují vyhrát na půdě šestého Zubří.

Článek

Lovosice zdolaly Duklu v letošní sezóně na čtvrtý pokus poprvé. Ukončily pětizápasovou vítěznou sérii Pražanů, kterým chyběl zraněný brankář Petržala a stejně jako předchozích zápasech také Šůstek.

Dukla si mohla jakýmkoli bodovým ziskem pojistit druhou příčku. Předstihnout ji mohou Hranice, které by v případě vítězství v Zubří vybojovaly historické stříbro a korunovaly úspěšnou sezónu, v níž ovládly Český pohár. Loni na podzim házenkáři Hranic v Zubří prohráli, ve dvou domácích vzájemných zápasech však zvítězili.

Extraliga házenkářů - 10. kolo nadstavby:
Skupina o titul:
Lovosice - Dukla Praha 29:24 (16:9)
Nejvíce branek: Motl 7/1, Krahulík a Berka po 5 - Krupa 5/5, Polášek 5. Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmimetrové hody: 1/1 - 5/5. Vyloučení: 6:5. Diváci: 550
18:00 Jičín - Plzeň, Zubří - Hranice

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.