Hlavní obsah

Česko - Srbsko 23:24Házenkáři v premiéře pod španělským koučem prohráli

Čeští házenkáři v premiéře pod španělským trenérem Xavierem Sabatém v prvním ze dvou domácích přípravných zápasů se Srbskem prohráli 23:24. Národní celek v Zubří s výjimkou samotného úvodu většinu času dotahoval, na začátku poslední desetiminutovky se dostal do vedení, ale závěr zvládl lépe balkánský soupeř. Nejlepším střelcem českého týmu byl se sedmi brankami Jakub Hrstka. Odveta se odehraje na stejném místě v sobotu.

Foto: eurohandball.com

Český reprezentant Tomáš Číp střílí na švédského gólmana Andrease Palicku v duelu ME 2022.

Článek

Sabaté převzal reprezentaci v únoru poté, co po lednovém mistrovství Evropy vypršela smlouva předchozímu trenérovi Rastislavu Trtíkovi. Pětačtyřicetiletý bývalý kouč maďarského národního týmu se s českým celkem chystá na dubnové play off o postup na světový šampionát proti Severní Makedonii, nebo Rumunsku. Do prvního utkání nasadil rodák z Barcelony i několik talentovaných mladíků a debutantů, v druhé půli chytal nováček Hrdlička.

Český tým začal lépe a v osmé minutě vedl o čtyři branky 6:2. Od 12. do 23. minuty ale potkal domácí střelecký výpadek a soupeř šesti góly za sebou otočil stav na 10:7. Češi se do přestávky ještě stihli znovu dotáhnout na 12:12. Pětkrát se v úvodním dějství trefil Hrstka.

Po změně stran si Srbové opět vzali zpět vedení a ve 37. minutě odskočili na rozdíl tří gólů. Za polovinou druhého dějství ale domácí tým skóre dotáhl a Piroch v 50. minutě dokonce otočil stav. Češi ale vedení neudrželi a v dramatické koncovce se radoval soupeř. Klíma sice v závěrečné minutě srovnal, poslední slovo ale měl devět sekund před koncem ze sedmičky Radivojevič.

"Jsem spokojený s tím, že jsme dokázali přenést do hry spoustu věcí, co jsme chtěli. Zařadili jsme některé nové věci, které jsme předtím nehráli. Ale takové zápasy chceme vyhrávat. Víme, kde byly chyby, zanalyzujeme si to a zítra to zkusíme napravit," řekl ve svazové nahrávce pro média asistent trenéra Jan Běloch.

Přípravné utkání házenkářů v Zubří:
Česko - Srbsko 23:24 (12:12)
Sestava a branky ČR: Mrkva, Hrdlička - Hrstka 7/4, Piroch 1, Kašpárek 1, Babák 3, Číp 1, Petrovský 2, Vančo 1, Havran, Harabiš 1, Klíma 4, V. Patzel 1, Užek, Březina, Zeman 1, Franc.
Nejvíce branek Srbska: Orbovič 4. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček (oba ČR). Vyloučení: 3:2.

Reklama

Související témata: