Hlavní obsah

Házenkářky Mostu se v LM utkají s obhájcem Kristiansandem s dvěma Češkami

Házenkářky Mostu se v Lize mistrů utkají mimo jiné s obhájcem trofeje Kristiansandem, za který hrají Češky Markéta Jeřábková a Jana Knedlíková. Baník narazí i na další reprezentantku Veroniku Malou z německého Bietigheimu, dalšími soupeři v osmičlenné skupině A budou Odense, Krim Mercator Lublaň, Brest, Ferencváros Budapešť a CSM Bukurešť. Rozhodl o tom dnešní los v sídle evropské federace EHF ve Vídni.

Foto: http://www.dhk-banikmost.cz/

Házenkářky Mostu

Článek

Mostecký celek si zahraje skupinu Ligy mistryň podruhé v historii. Premiérově se v hlavní fázi prestižní soutěže představil před třemi lety, kdy uspěl v kvalifikaci. Ve skupině, která tehdy měla jen čtyři týmy, obsadily Severočešky poslední místo s bilancí jedné výhry a remízy a čtyř porážek.

Od ročníku 2020/21 je 16 účastníků Ligy mistryň rozděleno do dvou osmičlenných skupin. První dva celky postoupí do čtvrtfinále, týmy na třetím až šestém místě čeká osmifinále. První kolo skupin se odehraje 10. a 11. září.

Most figuroval při losu v nejslabším ze čtyř výkonnostních košů a do skupiny A se dostal až jako poslední. Severočešky si zopakují v Lize mistryň souboje s lublaňským Krimem Mercator, s nímž se utkaly i před třemi lety. Zatímco ve Slovinsku na úvod skupiny zvítězily 31:29, v domácí odvetě v pátém kole prohrály 26:31.

Nejatraktivnějšími budou pro mostecký celek souboje s českými reprezentantkami. Poslední dva ročníky Ligy mistryň vyhrál norský Kristiansand, v jehož barvách slavila obě prvenství křídelnice Knedlíková. U letošního triumfu byla také spojka Jeřábková, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou závěrečného turnaje Final Four.

Dres Bietigheimu obléká křídelnice Malá. Osmadvacetiletá hráčka ovládla se svým klubem německou ligu, domácí pohár i Evropskou ligu a před pár dny byla vyhlášena českou házenkářkou uplynulé sezony.

Vzhledem k nevyhovující hale bude hrát Most své domácí zápasy znovu v azylu v Chomutově.

Los skupin LM:
Skupina: A:
Odense
Kristiansand
Krim Mercator Lublaň
Bietigheim
Brest
Ferencváros Budapešť
Most
CSM Bukurešť
Skupina B:
Györ
Mety
Rapid Bukurešť
Buducnost Podgorica
Storhamar
Esbjerg
Kastamonu Belediyesi
Lokomotiva Záhřeb

Reklama

Související témata: