Hlavní obsah

Házenkářky Mostu vyhrály v Olomouci a nakročily do finále

Házenkářky Mostu potvrdily roli favoritek a po vítězství 31:26 v Olomouci nakročily do finále interligy. Odveta semifinálové série mezi nejvýše nasazeným Baníkem a Hanačkami je na programu 7. května v Mostě. Lázně Kynžvart a Plzeň rozehrají semifinále v neděli na západě Čech.

Foto: http://www.dhk-banikmost.cz/

Házenkářky Mostu - ilustrační foto

Článek

Olomouc si proti velkému favoritovi počínala nebojácně, ale šampionkám posledních osmi dohraných sezon se pak od stavu 7:8 zhruba v polovině úvodního poločasu povedla čtyřgólová šňůra. Severočešky si vypracovaly před přestávkou až šestibrankový náskok, jenže pak se na sedm minut na přelomu poločasů střelecky odmlčely a domácí tým šesti góly za sebou vyrovnal na 19:19. A to ještě Jansová neproměnila sedmičku.

Překlopit skóre na svoji stranu už se Hanačkám nepodařilo. Špatnou pasáž Černých Andělů ukončila dvěma góly nejlepší střelkyně mosteckého týmu v zápase Charlotte Cholevová a Most už další obrat nepřipustil. Cholevová dala sedm branek ze hry, Iveta Korešová skórovala šestkrát a další gól přidala ze sedmičky. Nejlepší domácí střelkyní byla s pěti brankami Natálie Kuxová.

Házenkářská interliga žen, semifinále play off - 1. zápas:
Olomouc - Most 26:31 (15:19)
Nejvíce branek: Kuxová 5, Jansová, Fryčáková a Kubáčková po 3, Sovová 3/2 - Cholevová 7, Korešová 7/1, Stříšková a Kostelná po 5.

Reklama

Související témata: