Hlavní obsah

Házenkářky Slavie v Evropském poháru čeká tým z Faerských ostrovů

Házenkářky pražské Slavie narazí ve třetím kole Evropského poháru na tým H71 z metropole Faerských ostrovů Tórshavnu. Soupeřem Kynžvartu bude turecký klub Yenimahalle Ankara. Rozhodl o tom úterní los ve Vídni. První zápasy jsou naplánovány na 3. prosince, odvety se mají hrát o týden později. Po jednání mezi kluby se však mohou termíny změnit.

Foto: Hana Vrbková (Česká házená)

Házenkářskou reprezentační brankářku Petru Kudláčkovou těší, že se po čtyřech letech vrátila do pražské Slavie.

Článek

H71 v minulém ročníku Evropského poháru postoupil do čtvrtfinále. "Žádná sranda. V tuto chvíli o nich nic moc nevím, je to severská házená čili soupeř nadmíru těžký. Pro postup mezi poslední šestnáctku uděláme maximum," uvedla kapitánka Slavie Petra Kudláčková na klubovém webu.

Podle předsedy pražského klubu Richarda Tomana bude Slavie usilovat o to, aby se domluvila se soupeřem na tom, že se oba zápasy odehrají v Edenu. "Nemyslím si, že je postup přes ně nemožný. Záležet bude na tom, zda se dohodneme na snížení nákladových položek a odehrajeme utkání u jednoho z nás. Samozřejmě chceme hrát obě utkání doma," řekl Toman.

Slávistky postoupily do třetího kola po dvou jasných výhrách nad izraelským Cholonem. Kynžvart do soutěže vstoupí až v této fázi.

Reklama