Hlavní obsah

Házenkářům budou v přípravě proti Rakousku chybět zranění kapitán Babák a Bečvář

Českým házenkářům budou v listopadovém přípravném dvojzápase s Rakouskem ze zdravotních důvodů chybět dvě zkušené střední spojky. Kapitán národního týmu Tomáš Babák vypadl z nominace kvůli poranění zad a Roman Bečvář má zlomenou kůstku v noze. Reprezentační trenér Rastislav Trtík věří, že start obou opor na lednovém mistrovství Evropy by neměl být v ohrožení.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Házenkář Tomáš Babák v zápase MS proti Švédsku.

Článek

Už dříve se zranil zkušený brankář Martin Galia, jenž o šampionát přijde. Z nominace na duely s Rakouskem, které budou pro národní tým jedinou zápasovou přípravou před mistrovstvím, vypadli také pivoti Leoš Petrovský a Jan Užek. Trtík dodatečně povolal lídra tabulky extraligových střelců Lukáše Mořkovského ze Zubří a Martina Březinu z Dukly Praha.

"Vypadly nám strategické posty ve střední linii. Ke zraněnému brankáři Martinu Galiovi se přidalo kompletně obsazení střední rozehrávky. Náš tým bude po výpadku středních spojek úplně jiný. Střední spojky tvoří hru, dávají jí myšlenku a duši. Uvidíme, jak se toho zhostí Matěj Klíma a další hráči na ostatních pozicích. Pro ty nejmladší to bude určitě velmi zajímavá zkušenost a skutečně ostrý test," uvedl Trtík v tiskové zprávě.

"Vypadli nám i pivoti - jak Honza Užek, tak Leoš Petrovský jsou zranění. Na jednu stranu není dobré, že nebudeme moci pracovat v plánovaném složení, na druhou stranu zase dostanou příležitost jiní hráči. Takže všechno zlé je nakonec k něčemu dobré," doplnil Trtík.

Foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Roman Bečvář se snaží najít cestu v obraně Slovinska.

Tým se sejde v neděli. V pátek 5. listopadu nastoupí reprezentanti k prvnímu utkání v Rakousku, odveta se odehraje o dva dny později v Brně.

Reklama

Související témata: