Hlavní obsah

Hermannová, Štochlová - Zarúalová, Siádová 2:0Beachvolejbalistky Hermannová se Štochlovou mají na MS v Mexiku druhou výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou porazily na mistrovství světa Maročanky Imani Zarúalovou a Mahasín Siádovou 21:14, 21:10 a ve druhém duelu v Mexiku si připsaly druhou výhru, čímž si zajistily postup do play off. V závěrečném pondělním utkání ve skupině se střetnou s turnajovými čtyřkami Kanaďankami Melissou Humanaovou-Paredesovou a Brandie Wilkersonovou.

Článek

Hermannová se Štochlovou měly po celý zápas nad jedním z nejníže nasazených párů výrazně navrch. České jedničky se v obou setech brzy ujaly vedení a bez větších problémů jej udržely až do konce. Zatímco v první sadě dopřály Maročankám několika nevynucenými chybami přijatelný rozdíl, ve druhé už byly přesnější a zvítězily o 11 bodů.

„Už od rána jsme se shodly, že máme unavenější nohy. Ani rozcvička nebyla tak dobrá jako včera. Nejtěžší bylo udržet morál,“ řekla Štochlová. „Párkrát jsme to zbytečně překombinovaly a udělaly si to těžší. Taky jsme zkazily asi nejvíc servisů za tuhle sezonu,“ doplnila.

V pondělí uzavřou skupinu dvěma zápasy Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří si budou chtít spravit chuť po sobotní nečekané porážce s kubánskou dvojicí Jorge Alayo, Noslen Díaz. Ze 12 čtyřčlenných skupin projdou do play off vždy dva nejlepší celky plus čtyři ze třetích míst. Zbývajících osm týmů z třetí příčky se utká o poslední čtyři místa.

„Tím, že jsme měly velice přívětivou skupinu, jsme věděly, že postup ze skupiny je pro nás velice reálný. Teď bych to brala zápas od zápasu. Může se stát, že hned do prvního kola dostaneme nějaký těžký tým. Myslím ale, že máme na to postoupit ještě dál,“ uvedla Hermannová.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Tlaxcale (Mexiko):
Ženy:
Skupina D:
Hermannová, Štochlová (21-ČR) - Zarúalová, Siádová (45-Mar.) 2:0 (14, 10)
Humanaová-Paredesová, Wilkersonová (4-Kan.) - Zarúalová, Siádová (45-Mar.) 2:0 (9, 10)
Muži - skupina I:
Evandro, Arthur (9-Braz.) - Alayo, Díaz (33-Kuba) 2:1 (20, -19, 12).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.