Hlavní obsah

Ittlingerová, Schneiderová - Hermannová, Štochlová 2:0Hermannová se Štochlovou skončily na písku v Kusadasi páté

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou v sobotu prohrály na turnaji série Pro Tour Challenge v Kusadasi ve čtvrtfinále s osmým nasazeným německým párem Sandra Ittlingerová, Isabel Schneiderová 20:22, 19:21 a do bojů o medaile nepostoupily. Pátým místem si v tureckém přímořském středisku i tak vylepšily společné maximum na okruhu a pravděpodobně si zajistily účast na červnovém mistrovství světa v Římě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Beachvolejbalistky Marie-Sára Štochlová (vlevo) a Barbora Hermannová skončily v Turecku ve čtvrtfinále.

Článek

"Jsme nadmíru spokojené. Zaprvé protože jsme v každém zápase podaly solidní výkony, začala nám správně fungovat chemie a spolupráce na hřišti. Už nehrajeme jako dvě individuality, ale jako tým, funguje to," uvedla Štochlová v nahrávce pro média od zastupující agentury Sport Invest. "A zadruhé protože jsme se podle našich propočtů kvalifikovaly na mistrovství světa. Definitivní seznam kvalifikovaných týmů ale bude zveřejněn až v pondělí, tak si držme palce," dodala.

České jedničky po vítězství ve skupině potvrdily dobrou formu i v prvním kole play off proti Italkám Margheritě Bianchinové a Claudii Scampoliové, jež zdolaly 21:17, 23:21. První set získaly díky čtyřem bodům v řadě od stavu 17:17, ve vyrovnanější druhé sadě sice neproměnily tři mečboly, ale čtvrtou šanci na ukončení zápasu už využily. K vítězství si pomohly sedmi esy.

Ve čtvrtfinále už na rozdíl od předchozích duelů koncovku nezvládly. V prvním setu vedly 19:18, ale k setbolu se jako první dostaly Němky a na druhý pokus jej proměnily. Také druhá sada měla velmi vyrovnaný průběh, za stavu 16:15 uhrály Ittlingerová se Schneiderovou tři body v řadě a náskok už si udržely.

"I ve čtvrtfinále jsme předvedly velice dobrý výkon. Jediný rozdíl byl v tom, že Němky byly preciznější než my, zbytečně jsme tam zkazily několik důležitých servisů," řekla Štochlová.

Hermannová se Štochlovou spolu na světovém okruhu startovaly počtvrté, jejich dosavadním maximem bylo květnové deváté místo z Dauhá. Příští týden je čeká turnaj elitní kategorie v Ostravě. "Chceme tam podat alespoň tak solidní výkony jako v Turecku a předvést před domácím publikem, co v nás je," řekla Štochlová.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Kusadasi
Ženy:
Play off - 1. kolo:
Hermannová, Štochlová (15-ČR) - Bianchinová, Scampoliová (18-It.) 2:0 (17, 21).
Čtvrtfinále:
Ittlingerová, Schneiderová (8-Něm.) - Hermannová, Štochlová 2:0 (20, 19).

Reklama

Související témata: