Hlavní obsah

Jícha a Čumplová byli zařazeni do Síně slávy evropské házené

Filip Jícha a Petra Čumplová byli zařazeni do nově vytvořené Síně slávy Evropské házenkářské federace (EHF). Včetně obou bývalých českých reprezentantů bylo takto oceněno 60 osobností - třicet mužů a třicet žen - u příležitosti 30. výročí vzniku organizace.

Foto: Pavel Lebeda/ch.cz

Filip Jícha v dobách aktivní kariéry

Článek

Na galavečeru ve Vídni byli zároveň premiérově vyhlášeni nejužitečnější evropští hráči uplynulé sezony. Ocenění MVP získali jeden z lídrů dánských mistrů světa Simon Pytlick a norská brankářka Katrine Lundeová, spoluhráčka Jany Knedlíkové a Markéty Jeřábkové v týmu vítěze Ligy mistryň Kristiansandu.

Jednačtyřicetiletý Jícha v současnosti působí jako trenér Kielu, se kterým nedávno získal potřetí titul jako kouč. Mezi legendy byl ale uveden za hráčskou kariéru, a to v kategorii levých spojek. Jícha si v roce 2010 vysloužil ocenění pro nejlepšího házenkáře světa, s Kielem se radoval ze sedmi bundesligových titulů a dvakrát s ním vyhrál Ligu mistrů, s Barcelonou dvakrát ovládl španělskou ligu.

O devět let starší Čumplová patří do kategorie levých křídel. Trojnásobná česká házenkářka roku také dlouhodobě působila v Německu, kde s Leverkusenem získala tamní pohár. Autorka 939 reprezentačních gólů byla v roce 2000 zařazena do výběru světa a třikrát si vysloužila nominaci do nejlepší evropské sestavy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.