Hlavní obsah

Jihostroj nenechal doma body ani volejbalistům Beskyd

Praha

Víkendový domácí dvojboj zvládli českobudějovičtí volejbalisté na výbornou. V sobotu zdolali rozjeté Brno 3:0 a dnes neztratili body s týmem Beskyd po výhře 3:1. Nadále tak zatím neporažený Jihostroj vede po sedmi zápasech neúplnou tabulku. V dohrávce 5. kola uspěl dnes i Liberec ve Zlíně a poskočil na třetí místo.

Foto: eš, Právo

Trenér volejbalistů Jihostroje České Budějovice René Dvořák. (ilustrační foto)

Článek

Kouč Jihočechů René Dvořák zpočátku nechal odpočívat univerzála Rejlka i smečaře Michálka, i tak jeho svěřenci v koncovce získali první set. Poté se prosadili hráči Beskyd. Postupně se na nich ale projevila sobotní pětisetová bitva s Ústím nad Labem (3:2) a také dlouhá cesta do Českých Budějovic.

"Dokud jsme Budějovice dokázali zatlačit servisem, tak to bylo vyrovnané. Ukázalo se, že Jihostroj má širší kádr, nám i po náročné cestě možná došly síly, ty nám v konci chyběly," řekl trenér Jakub Salon.

Liberečtí volejbalisté ve středu v Rakousku vybojovali postup do osmifinále Poháru CEV a ve Zlíně splnili roli favorita. Stále bez kouče Michala Nekoly, který je po pozitivním testu na covid-19 v karanténě, v pondělní televizní dohrávce přivítají Karlovarsko.

UNIQA extraliga volejbalistů - 5. kolo:
Zlín - Liberec 0:3 (-20, -14, -18)
Nejvíce bodů: Čech 9, Motyčka 8 - M. Kriško 13, Šulista 12, T. Kriško a Krajčovič po 10.
České Budějovice - Beskydy 3:1 (23, -21, 18, 16).

Reklama

Související témata: