Hlavní obsah

Karlovarsko odvrátilo brzké vyřazení

Volejbalisté Karlovarska v semifinále play off extraligy proti Lvům Praha rázně odmítli brzké vyřazení. Úřadující dvojnásobní mistři vyhráli dnes doma třetí duel série 3:0 na sety a snížili stav série hrané na tři vítězství na 1:2 na zápasy. Vicemistři Lvi budou mít druhou možnost ukončit reprízu loňského finále v pátek v Praze.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Karlovarska slaví vítězství.

Článek

Karlovarsko mělo většinu průběhu utkání pod kontrolou a výhrou 25:20, 25:21 a 25:21 oplatilo soupeři předchozí porážku 0:3 z Prahy. První duel Lvi vyhráli 3:2 na sety. "Byli dnes agresivnější než my, hráli od začátku na vítězství. Když nehrajete na sto procent proti takovému týmu, jako jsou oni, stane se to, co se stalo dnes," řekl České televizi trenér poraženého celku Juan Manuel Barrial.

Vítězové se mohli opřít v ofenzivě o výkon Lukasze Wieseho a Patrika Lamanece, kteří se postarali dohromady o 32 bodů. "Rozhodl jsem se tam dát co nejvíc hráčů z minulého roku, kteří si prošli tím play off. Dnes to vyšlo, ale ještě to úplně nic moc neznamená," uvedl trenér Karlovarska Jiří Novák.

"Asi to nebyl pěkný kreativní volejbal, ale teď hrajeme na vítězství v zápasu a ne na body. Je jedno, jestli to bude 3:0, 3:1, 3:2. Musíme být i nadále maximálně zkoncentrovaní a začít jako dnes," doplnil polský smečař Wiese, vyhlášený nejlepším hráčem zápasu.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápas:
Karlovarsko - Lvi Praha 3:0 (20, 21, 21)
Nejvíce bodů: Wiese 17, Lamanec 15, Ihnát 6 - Todua 11, Schouten 9, Pessoa 6. Stav série: 1:2.

Reklama