Hlavní obsah

Na úvod semifinále extraligy volejbalistek vyhrály brněnské celky KP a Šelmy

Do semifinále play off extraligy volejbalistek vstoupily vítězně brněnské celky. Královo Pole v repríze loňského finále porazilo 3:1 na sety mistrovský Prostějov a Šelmy vyhrály nečekaně hladce 3:0 na půdě nejlepšího týmu základní části Liberce. Série budou pokračovat ve čtvrtek v Prostějově a na hřišti Šelem.

Foto: Sport.cz

Volejbalové Šelmy (archivní foto)

Článek

Šelmy si zajistily premiérovou účast v bojích o medaile po pětizápasové sérii s Olympem a do semifinále tak vstoupily rozehranější než Liberec, jenž na soupeře čekal deset dnů. Svěřenkyně trenéra Ondřeje Bouly papírového favorita zdolaly 25:22, 25:18 a 25:18, devatenácti body se o to zasloužila jejich lednová posila Aneta Kocmanová-Havlíčková.

První set v letošním play off ztratilo Královo Pole, více ale Prostějovu, jenž nastoupil kvůli marodce v okleštěné sestavě s devíti hráčkami, nepovolilo. Úřadující dvojnásobné vítězky Českého poháru úvodní duel série vyhrály 25:17, 22:25, 25:20 a 25:11 a připsaly si 21. extraligový úspěch za sebou.

"Utkání nebylo jednoduché, byl na nás tlak hned dvojnásobný. Jednak jsme byly papírový favorit, a když jsme pak viděly, v jaké sestavě Prostějov přijel, čekala se od nás výhra o to víc. Na začátku to bylo trošku vidět, dělaly jsme zbytečné chyby a na soupeřky jsme si musely zvyknout. Konec zápasu už byl v naší režii a doufám, že si tohle přeneseme i do dalšího utkání," uvedla brněnská kapitánka Daniela Digrinová.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 1. zápasy:
Liberec - Šelmy Brno 0:3 (-22, -18, -18)
Nejvíce bodů: N. Kvapilová 9, Kohoutová 6, Šulcová a Frankevyčová po 5 - Kocmanová-Havlíčková 19, Kyryčenková 14, Marková 10.
KP Brno - Prostějov 3:1 (17, -22, 20, 11)
Nejvíce bodů: S. Nikolovová 21, Bukovská 18, Koulisiani 10 - Smolková 15, Meidlová 10, J. Nikolovová a K. Kvapilová po 7.

Reklama