Hlavní obsah

Los Angeles Lakers - Detroit 113:93Los Angeles Lakers zastavili v NBA rozjetý Detroit

Basketbalisté Detroitu dokázali v sérii zápasů proti klubům ze Západní konference porazit favorizované Golden State Warriors i Los Angeles Clippers, ale v úterý podlehli v hale Los Angeles Lakers jasně 93:113. Mladý tým Lakers pod vedením Lukea Waltona odehrál povedené utkání, sedm střelců pokořilo desetibodovou hranici.

Foto: Kyusung Gong, ČTK/AP

Tobias Harris z Detroitu fauluje Larryho Nance Jr. z Los Angeles Lakers.

Článek

Nejpřesnější ruku měl Julius Randle se 17 body, další náhradník Kyle Kuzma pokračoval ve velmi efektivních výkonech a přidal 16 bodů. Pistons se za celý zápas dostali pouze ke třem trestným hodům a prohráli potřetí v sezóně. Jejich střelecké statistiky vedli Reggie Jackson a Tobias Harris s 18 body.

Hráči Oklahomy zvítězili na palubovce Milwaukee 110:91. Russell Westbrook v jejich dresu jen těsně přišel o další triple-double, když zaznamenal 12 bodů, deset doskoků a devět asistencí. Paul George přidal 20 bodů. Za domácí nastřílel Jannis Adetokunbo 28 bodů, ale žádný z jeho spoluhráčů nepřidal více než devět.

Phoenix vybojoval třetí výhru z posledních čtyř utkání, když přestřílel Brooklyn Nets 122:114. Suns na soupeřově hřišti vedli ve třetí čtvrtině 83:65, ale poté dovolili domácím šňůru 23:2. Rozjetí Nets pokračovali v náporu a ještě v polovině poslední části vedli o osm bodů, hostům se však povedlo utkání otočit ve svůj prospěch.

"Vzali jsme si oddechový čas a dali se dohromady," řekl o soupeřově bodové sérii Devin Booker, jenž k výhře Suns přispěl 32 body. "To je rozdíl proti minulé sezoně, kdy jsme se v takových situacích začali tak akorát hádat," dodal. Ještě lepším střelcem byl domácí D'Angelo Russell, autor 33 bodů.

Jediným celkem Západní konference, který v úterý podlehl týmu z východní poloviny ligy, bylo Sacramento. Kings prohráli v Indianě 83:101, když v utkání ani jednou nevedli. Chorvat Bojan Bogdanovič nastřílel za vítěze 17 bodů, Thaddeus Young přidal 15 bodů a skvělý výkon předvedl Domantas Sabonis s 12 body, 16 doskoky a pěti asistencemi.

NBA:
Brooklyn - Phoenix 114:122,
Indiana - Sacramento 101:83,
LA Lakers - Detroit 113:93,
Milwaukee - Oklahoma City 91:110.

Reklama