Hlavní obsah

Na poslední chvíli změna v nominaci. Volejbalistky se chystají na vrcholnou akci

Plovdiv

České volejbalistky se chystají na mistrovství Evropy, které začne ve středu ve čtyřech zemích. Češky budou hrát základní skupinu v bulharském Plovdivu, šampionát spolupořádají ještě Srbsko, Chorvatsko a Rumunsko. Na poslední chvíli došlo v konečné nominaci ke změně, když blokařku Elu Koulisiani nahradila Magdaléna Jehlářová.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Jehlářová byla v květnu u úspěšné kvalifikace, ale kvůli jejím studijním a sportovním povinnostem v USA hrozilo, že o šampionát přijde. Nakonec ve výběru řeckého kouče Jannise Athanasopulose figuruje. Češky se na evropský šampionát volejbalistek vracejí po čtyřech letech. Předloni na této vrcholné akci po čtrnácti letech chyběly.

Poslední prověrkou českého národního týmu před ME byly dva zápasy se Slovenskem. První vyhrály hladce 3:0 na sety. Ve druhém, který se hrál na čtyři sety, remizovaly 2:2. Do evropského šampionátu vstoupí Češky ve čtvrtek proti Španělkám, což bude repríza souboje o třetí místo v letošní Evropské lize. Ten na konci června Češky prohrály 2:3.

V základní skupině česká reprezentace narazí ještě na Německo, Polsko, Řecko a domácí Bulharsko. Z každé šestičlenné skupiny postoupí čtyři nejlepší do osmifinále. To se stejně jako čtvrtfinále bude hrát už jen v Bělehradě a Plovdivu. Semifinále a následné boje o medaile bude hostit srbská metropole. Titul obhajují Srbky, které v roce 2019 triumfovaly před Tureckem a Itálií.

Nominace českých volejbalistek na ME:
Nahrávačky: Simona Bajusz, Kateřina Valková.
Univerzálky: Petra Kojdová, Gabriela Orvošová.
Smečařky: Eva Hodanová, Andrea Kossányiová, Michaela Mlejnková, Eva Svobodová.
Blokařky: Magdaléna Jehlářová, Pavlína Šimáňová, Barbora Melicharová, Veronika Trnková.
Libera: Veronika Dostálová, Adéla Chevalierová.
Program českého týmu:
Čtvrtek 19. srpna Španělsko – Česká republika
pátek 20. srpna Česká republika – Německo
sobota 21. srpna Česká republika – Polsko
pondělí 23. srpna Řecko – Česká republika
úterý 24. srpna Bulharsko – Česká republika

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.