Hlavní obsah

Namibijský ragbista Malan je s vážně zraněným kotníkem na MS po úspěšné operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Namibijský ragbista Le Roux Malan se po vážném zranění nohy v pátečním utkání mistrovství světa proti Novému Zélandu (3:71) podrobil operaci, jež dopadla úspěšně. Čtyřiadvacetiletý hráč utrpěl dislokovanou frakturu kotníku.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Namibijský ragbista Le Roux Malan je odnášen na nosítkách během utkání s Novým Zélandem na MS ve Francii.

Článek

Malan se zranil v prvním poločase utkání v Toulouse, když uklouzl na mokrém trávníku. Televizní režie ani raději neukázala záznam zranění a namibijská tříčtvrtka opouštěla hřiště po zhruba čtvrthodinovém ošetřování na nosítkách a s kyslíkovou maskou na obličeji. Malana vyprovázel potlesk hlediště i jeho spoluhráčů a soupeřů.

„Hned v noci byl operován. Byla to fraktura a dislokace, takže to pro něj bylo těžké,“ řekl dnes novinářům trenér namibijské reprezentace Allister Coetzee. „Čím dřív se to zoperuje, tím lépe pro uzdravení. Byla to velmi úspěšná operace,“ dodal jihoafrický kouč.

Coetzee uvedl, že hvězdní Novozélanďané věnovali těžce zraněnému soupeři dres podepsaný všemi hráči. „Nejde jen o to mluvit o etice, kultuře a hodnotách ragby, jde o to podle nich žít a cítit je. Je úžasné, že All Blacks něco takového udělali,“ ocenil kouč outsiderů, kteří prohráli všech svých 24 zápasů v historii MS.

Reklama

Související témata: