Hlavní obsah

Napadení za bílého dne! Bývalá prostějovská volejbalistka Glassová má poraněné oko

Chvíle hrůzy a bolesti prožila bývalá prostějovská volejbalistka Američanka Kim Glassová, která byla v sobotu napadena v centru Los Angeles. Ke stříbrné olympijské medailistce z Pekingu přiběhl bezdomovec a zasáhl ji železným předmětem do obličeje. Sedmatřicetiletá hráčka a modelka utrpěla podle agentury AP několik zlomenin v obličeji a má poraněné oko a nos.

Foto: Profimedia.cz

Americká volejbalistka Kim Glassová v akci.

Článek

Incident se stal, když šla Glassová z oběda. Muž ji podle jejích slov trefil do obličeje šroubem nebo kovovou trubkou. "Jenom se na mě podíval pěkně nenávistnýma očima. Stalo se to tak rychle. Doslova to po mně mrsknul z ulice, nebyl ani moc blízko," řekla ve videích na Instagramu.

Útočníka do příjezdu policie zadrželi okolostojící lidé a napadené Glassové poskytli první pomoc. Jednapadesátiletý muž byl podle policejního mluvčího obviněn z trestného činu napadení smrtící zbraní.

Glassová doufá, že bude mít zrak v pořádku. "Jen tam venku buďte v bezpečí. Při chůzi byste se neměli bát," uvedla rodačka z Los Angeles, která působila v Prostějově v sezoně 2009/10. S týmem získala extraligový titul, prvenství v poháru a zahrála si Ligu mistryň.

Reklama

Související témata: