Hlavní obsah

NBA: Cleveland deklasoval New York, James bavil diváky tancem

NEW YORK

Absence zraněného pivota Shaquilla O'Neala basketbalistům Clevelandu zatím příliš nevadí a v pondělí deklasovali New York 124:93. Vítězstvím o 31 bodů si nejlepší tým NBA vytvořil rekord letošní sezóny.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

LeBron James střílí koš New Yorku.

Článek

Domácí hráči nastříleli už v prvním poločase 74 bodů, což se jim v tomto ročníku povedlo jen jednou - před třemi týdny rovněž proti Knicks.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 22 body LeBron James, přestože v poslední čtvrtině už nehrál a pouze obveseloval fanoušky svými tanečky u lavičky.

"Hodně si to doma užívají. Já se bavil taky. Když je to takhle jednoznačné, proč se nepobavit?" uvedla nová posila New Yorku Tracy McGrady. Nejlépe placený hráč zámořské ligy dal jen šest bodů.

James po zápase odmítl komentovat dlouho trvající spekulace, že by v létě mohl jako volný hráč odejít právě do New Yorku. Fanoušci Clevelandu dali během utkání jasně najevo, co si o takové možnosti myslí. Když dva malí kluci zdvihli transparent "Hele NY, najdi si svého krále", ozval se bouřlivý potlesk.

Už na druhé místo v Západní konferenci se posunul Dallas, který zvítězili na hřišti Charlotte 89:84 a připsal si osmou výhru za sebou. Domácí hráče nenabudila ani přítomnost legendárního Michaela Jordana, jenž usedl do hlediště poté, co se dohodl na koupi klubu.

"Hráli jsme ustrašeně," posteskl si rozehrávač Stephen Jakcson, jehož tým přitom v poločase vedl o deset bodů. "Ve druhém poločase jsme jim dovolili dát jen 31 bodů, to byl klíč k úspěchu," uvedl Dirk Nowitzki, který přispěl k výhře Dallasu 27 body.

Výsledky NBA:
Charlotte - Dallas 84:89, Chicago - Atlanta 92:116, Cleveland - New York 124:93, Houston - Toronto 116:92, LA Clippers - Utah 108:104, Memphis - Portland 93:103, New Orleans - San Antonio 92:106, Philadelphia - Orlando 105:126, Phoenix - Denver 101:85.

Reklama

Související témata: