Hlavní obsah

Nejcennějším klubem basketbalové NBA jsou New York Knicks

New York Knicks se počtvrté za sebou stali nejhodnotnějším klubem v basketbalové NBA. Podle magazínu Forbes je cena klubu 613 miliónů dolarů (asi 12,5 miliardy korun).

Článek

Oproti loňskému roku hodnota Knicks vzrostla o jedno procento, přestože klub provází v poslední době potíže. Jeho prezident Isiah Thomas byl usvědčen ze sexuálního obtěžování a hvězda týmu Stephon Marbury se rozhádal s vedením a trenérem Mikem D'Antonim.

Na druhém místě stejně jako v předchozích čtyřech letech skončil tým Los Angeles Lakers. Hodnota loňského finalisty podle Forbesu narostla z 560 na 584 miliónů dolarů. Za Lakers doplňují nejhodnotnější pětici Chicago Bulls (504 miliónů dolarů), Detroit Pistons (480) a Cleveland Cavaliers (477).

Největší nárůst v hodnotě klubu zaznamenal Portland. Trail Blazers si oproti loňsku polepšili o 21 procent na 307 miliónů a mezi třiceti celky NBA jim patří 20. místo. Svou cenu zvýšili i úřadující šampioni z Bostonu z 391 milionů na 447.

Nejvýraznější pokles naopak napočítal magazín klubu New Jersey. Nets ztratili 13 procent na 295 milionů a klesli na 26. místo v pořadí. Horší jsou Memphis Grizzlies (294), New Orleans Hornets (285), Charlotte Bobcats (284) a Milwaukee Bucks (278).

Forbes také nedávno vypracoval žebříčky pro další sporty v Americe. Mezi kluby amerického fotbalu se v čele umístili Dallas Cowboys s hodnotou přes 1,6 miliardy dolarů, baseball ovládli New York Yankees (1,3 miliardy) a v NHL je potřetí za sebou na špici Toronto Maple Leafs (448 miliónů).

Reklama

Související témata: