Hlavní obsah

Nevyšel ani třetí pokus o výhru. Detaily vyzněly pro Argentinu, litoval kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrají na MS po dvanácti letech, ale ani třetí vystoupení v Nizozemsku nepřineslo českým volejbalistkám vítěznou radost. Přitom proti Argentině statečně bojovaly a rozhodně nebyly bez šance na úspěch. Jenže s výjimkou povedené koncovky druhé sady se nemohly opřít o agresivnější podání, většina bloků jim byla vytlučena a chyběla i větší ofenzivní odvaha.

Foto: Marek Pirner/Český volejbal

Česká reprezentantka Andrea Kossányiová (vpravo) smečuje v utkání MS proti Argentině.

Článek

Proto se musely smířit s porážkou 1:3. „Jsem z toho dost smutná. Kdybychom předvedly takový volejbal jako v sobotním prvním utkání s Brazilkami, asi bychom se ve středu večer radovaly. Bohužel Argentina těch pár rozdílových míčů uhrála pro sebe," připustila kapitánka Andrea Kossányiová.

„Zápas skutečně rozhodovaly detaily, vyzněly pro Argentinu. Byla lepší ve zlomových momentech. Říkali jsme hráčkám, že mají hlavně zavírat lajnu, ale nedokázaly to provést. To byl bohužel velký problém, protože z této pozice soupeřky hodně bodovaly. Na této úrovni si každý rychle najde naše slabiny a využije jich," mínil trenér Janis Athanasopulos.

Foto: Marek Pirner/Český volejbal

Česká reprezentantka Daniela Digrinová (uprostřed) v akci na MS proti Argentině.

„Myslím si, že jsme tam nechaly všechno, bohužel to nestačilo. Nedokázaly jsme ubránit jejich smečařky z hlavního kůlu a samy jsme měly problém složit napoprvé balon," hodnotila smečařka Michaela Mlejnková. „Byl to vyrovnaný volejbal, hodně bojovný a jakoby na vlnách z obou stran. Argentinky hodně hrály na riziko v útoku i při podání a vyplatilo se jim to. Rozhodla jejich přesnost a síla," říkala univerzálka Gabriela Orvošová.

V pátek národní tým při dalším vystoupení narazí na dosud suverénní Čínu, takže daleko reálnější šanci cílit na výhru dává sobotní utkání proti Kolumbii. K reálné možnosti na postup ale reprezentantky potřebují neúspěch Argentinek v dalších zápasech, včetně toho jejich pátečního s Kolumbií. „Nesmíme připustit, aby děvčata třetí porážka v řadě zdrtila, protože když Kolumbie zdolá Argentinu, což se podle mě může stát, dostaneme se zase do hry," má spočítáno i kouč. „Už sice nemáme vlastní osud ve svých rukách, ale budeme věřit, že se skupina ještě zamíchá," mínila Kossányiová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články