Hlavní obsah

Nymburk i podruhé ve čtvrtfinále porazil Děčín, USK v Opavě vyrovnal sérii

Nymburk/Opava
Aktualizováno

Basketbalisté Nymburka i podruhé ve čtvrtfinálové sérii porazili Děčín, ale stejně jako v neděli museli o výhru tvrdě bojovat. Obhájci titulu i vítězové základní části rozhodli až v závěrečné čtvrtině, kterou vyhráli 35:21 a zápas ovládli 91:84. USK vyrovnal sérii s Opavou, v hale soupeře dnes Pražané vyhráli další dramatický duel 99:96. Obě série hrané na čtyři vítězství budou pokračovat ve čtvrtek v Děčíně a Praze.

Foto: @BasketballNymburk , Facebook

Hráč Nymburku Vojtěch Hruban. Ilustrační foto.

Článek

Nymburk úvodní duel play off rozhodl v neděli až na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny, dnes ještě později. Ve třetí části Válečníci vedli až o 14 bodů a minimální náskok drželi ještě sedm a půl minut před koncem, než skóre otočil trojkou Jerrick Harding na 69:67. Pak už sedmnáctinásobní domácí mistři vedení nepustili.

Basketbalisté USK naopak v Opavě prohrávali naposledy v polovině úvodní části, od té doby si budovali náskok a těsně jej ubránili. Domácím k druhému bodu nepomohl ani třicetibodovým výkonem kapitán Jakub Šiřina.

"Děčín dnes předváděl opravdu dobrou obranu, zatímco my se trápili v útoku a neproměňovali ani otevřené střely. Nedali jsme ani nájezdy do koše. Soupeř nás tak opravdu prověřil. Mohli jsme si za to ale sami," řekl nymburský kouč Aleksander Sekulič. Hrdinou koncovky byl Harding, jenž dal 15 ze svých 19 bodů v poslední čtvrtině, a Petr Benda.

"Musím před děčínskými hráči smeknout, protože dlouho žádný český tým v této hale takový výkon nepředvedl. Pro nás je prohra o to bolestnější, že jsme byli 25 minut ve vedení, což není úplně zvykem. Pak jsme vlastními ztrátami ve čtvrté čtvrtině dostali domácí tým na koně. Jim jako lusknutím prsty začal fungovat útok a to bylo těžké zastavovat. Pro nás to byl dobrý výsledek, dobrý výkon, ale myslím, že jsme měli na víc. Kdo ví, kdy budeme s Nymburkem zase tak blízko," litoval kouč hostů Tomáš Grepl.

Basketbalisté USK naopak v Opavě prohrávali naposledy v polovině úvodní části, od té doby si budovali náskok a těsně jej ubránili. Domácím k druhému bodu nepomohl ani třicetibodovým výkonem kapitán Jakub Šiřina.

"Zasloužená výhra hostí, kteří nastříleli 17 trojek s úspěšností 54,8 procenta. Při takové úspěšnosti se snad ani nedá prohrát. V koncovce jsme udělali několik špatných rozhodnutí v obraně a připravili jsme se o možnost srovnání skóre. Dnes jsme lépe doskakovali, ale ničili nás ztráty," řekl Šiřina.

USK si hodně cenil toho, že do domácích odvet nejede s prázdnou. "Dnes musím naše hráče pochválit za skvělý výkon. Od počátku jsme hráli agresivní obranu a skvěle stříleli z perimetru. Opava sice dotahovala, ale nakonec jsme zaslouženě vyhráli," uvedl kouč Joshua King.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápasy:
Nymburk - Děčín 91:84 (18:18, 33:45, 56:63)
Nejvíce bodů: Ross 20, Harding 19, Benda 15 - Šiška 29, Nichols 20, Pomikálek a Osaikhwuwuomwan po 11. Stav série: 2:0.
Opava - USK Praha 96:99 (22:31, 42:50, 68:77)
Nejvíce bodů: Šiřina 30, Markusson 24, Zbránek 10 - Mangas 25, Štěrba 17, West a Vlk po 14. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: