Hlavní obsah

Havelková, Nausch Sluková - Kraftová, Stockmanová 2:0Oba české páry jsou na písku v Austrálii stoprocentní

Aktualizováno

Oba české beachvolejbalové páry jsou na turnaji Pro Tour kategorie Challenge v Torquay stoprocentní. Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou vyhrály na písku v Austrálii oba zápasy ve skupině bez ztráty setu a zajistily si postup do osmifinále. To mají na dosah i Jan Dumek s Jiřím Sedlákem, kteří zdolali domácí nasazené jedničky Christophera McHugha a Paula Burnetta 21:18, 10:21 a 17:15.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Nausch Sluková na archivním snímku

Článek

Nausch Sluková s Havelkovou, které začátkem listopadu při turnajové premiéře v Kapském Městě obsadily dělené deváté místo a získaly první společné body do světového žebříčku, nejprve zdolaly polský pár Jagoda Gruszczyňská, Aleksandra Wachowiczová 21:14, 21:16. V souboji o prvenství ve skupině si obdobně jistě poradily s turnajovými dvojkami Megan Kraftovou a Emily Stockmanovou z USA.

Dumek se Sedlákem, kteří stejně jako Nausch Sluková s Havelkovou prošli do hlavní soutěže z kvalifikace, dokázali v tie-breaku s Australany dohnat čtyřbodovou ztrátu a nakonec díky Sedlákovu bloku proměnili čtvrtý mečbol. O jejich nasazení pro play off rozhodne zápas se Španěly Alejandrem a Javierem Huertovými, který je na programu v noci na pátek.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Torquay (Austrálie):
Muži - skupina A:
Dumek, Sedlák (24-ČR) - Burnett, McHugh (1-Austr.) 2:1 (18, -10, 15).
Ženy - skupina B:
Havelková, Nausch Sluková (14-ČR) - Gruszczyňská, Wachowiczová (11-Pol.) 2:0 (14, 16)
Havelková, Nausch Sluková - Kraftová, Stockmanová (2-USA) 2:0 (16, 13).

Reklama