Hlavní obsah

Oba páry českých volejbalistek vypadly v Rakousku ve čtvrtfinále

Baden
Aktualizováno

Oba páry českých plážových volejbalistek obsadily na jednohvězdičkovém podniku Světového okruhu v rakouském Badenu páté místo. Třetí nasazené Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková podlehly ve čtvrtfinále německé dvojici Victoria Bienecková, Isabel Schneiderová 0:2, Michalu Kvapilovou a Michaelu Kubíčkovou vyřadil ve třech setech švýcarský tým Joana Heidrichová, Anouk Vergéová-Dépréová.

Foto: Václav Kohelka

Ilustrační foto.

Článek

Kvapilová s Kubíčkovou po druhém místě v základní skupině začaly v prvním kole play off, ve kterém si poměrně snadno poradily s italskou dvojicí Claudia Scampoliová, Margherita Bianchinová. Na druhé nasazené Švýcarky už ale nestačily, rozhodující třetí sadu prohrály 12:15.

České jedničky Hermannová a Nausch Sluková hrály v Badenu první mezinárodní turnaj téměř po roce. Do play off postoupily po dvou výhrách z prvního místa ve skupině, ve čtvrtfinále však německým soupeřkám podlehly 17:21, 16:21.

Jan Dumek s Václavem Berčíkem se po dvou třísetových porážkách rozloučili s turnajem už ve skupině. Celkově obsadili 13. místo.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbale kategorie 1* v Badenu (Rakousko):
Ženy - play off:
1. kolo: Kvapilová, Kubíčková (8-ČR) - Scampoliová, Bianchinová (It.) 2:0 (15, 12),
čtvrtfinále:
Bienecková, Schneiderová (7-Něm.) - Hermannová, Nausch Sluková (3-ČR) 2:0 (17, 16)
Heidrichová, Vergéová-Dépréová (2-Švýc.) - Kvapilová, Kubíčková 2:1 (-18, 11, 12).

Reklama

Související témata: