Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Kantor, Rudol 2:1Perušič a Schweiner postoupili na ME do čtvrtfinále

Aktualizováno

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner postoupili na mistrovství Evropy v Mnichově do čtvrtfinále. Favorizovaný šestý pár světového žebříčku, který díky vítězství v základní skupině přeskočil čtvrteční úvodní kolo play off, zdolal v osmifinále Poláky Piotra Kantora a Macieje Rudola 2:1 na sety.

Foto: Roháčková Ivana, ČTK

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vpravo) a David Schweiner v Mnichově.

Článek

Čeští reprezentanti po vyrovnaném úvodu prvního setu soupeřům odskočili až čtyřbodový rozdíl a vyhráli 21:18. Ve druhé sadě si naopak Perušič se Schweinerem nechali Poláky utéct, a přestože v závěru vyrovnali na 19:19 a odvrátili dva setboly, set ztratili poměrem 21:23.

I ve třetím duelu na šampionátu tak musely české medailové naděje do třetího setu. Tie-break rozhodli Perušič se Schweinerem v koncovce, od stavu 9:9 šli do vedení a zápas po hodině a jedné minutě uzavřeli výhrou 15:12.

Polák Kantor na šampionátu neobhájí bronz, který loni získal s Bartoszem Losiakem. S Rudolem hraje od začátku této sezony. Perušiče se Schweinerem čeká ve čtvrtfinále dvojice Julian Hörl, Alexander Horst. Rakušané, kteří spolu hrají stejně jako Poláci první rok, vyřadili estonský pár Kusti Nölvak, Mart Tiisaar 2:1.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Mnichově:
Muži - osmifinále:
Perušič, Schweiner (ČR) - Kantor, Rudol (Pol.) 2:1 (18, -21, 12).

Reklama

Související témata:
Robert Kántor