Hlavní obsah

Proč nám tady pouštějí jedoucí vlak? Randál zaskočil i české jedničky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plná hlediště a bouřlivá atmosféra, taková je kulisa na všech sportovištích evropských šampionátů v Mnichově. Někdy ale dokáže i pořádně překvapit. Tak jako české plážové volejbalisty Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem, když si v úterý odbyli turnajovou premiéru. Na centrkurtu a proti domácí dvojici Robin Sowa, Lukas Pfretzschner, která měla pochopitelně hodně hlasitou podporu.

Foto: Ivana Roháčková

Zvesela odcházeli z kurtu radující se David Schweiner a podepisující se Ondřej Perušič.

Článek

Mnichov (od našeho zpravodaje) – „Perun se mě ptal, proč tam pořád pouštějí, jak jede vlak, když podává, že to nechápe,“ pobaveně popisoval Schweiner.

„Já šel i za rozhodčí, jestli by při podání nemohli přestat pouštět muziku. Tak na mě trochu bezradně koukala, pak teda zašla za dýdžejem, ale moc nevěděla, jak mi pomoct. Jak se zpětně ukázalo, s muzikou to nemělo nic společného,“ usmíval se Perušič. „Vysvětlil jsem Perunovi, že to fanoušci dupali po těch kovových podložích,“ líčil Schweiner.

Foto: Ivana Roháčková

Ondřej Perušič (vlevo), David Schweiner a jejich tradiční "bradavková" póza.

Bouřící publikum utišili výhrou, stejně si vedli i ve středu proti dvojici Youssef Krou, Quincy Aye, které zdolali opět v tie-breaku. V něm se Francouzi zprvu zdráhali přiznat teč, ale po zlých pohledech z české strany kurtu se zachovali férově.

„Blokařovi se nechtělo, otočil se zády, ale jsem rád, jak k tomu přistoupil polař. Ceníme, když i druhá strana hraje fér,“ hlásil Schweiner, zatímco jeho spoluhráč si čas mezi výměnami zpestřil odstraňováním vosy z kurtu. Na několik pokusů.

„Já z nich mám celkem respekt, odstraňoval jsem ji asi déle, než bych měl. Tak jsem si vybral takový malý time-out k záchraně planety,“ usmíval se Peušič.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jaroslav Svoboda (@jsphoto.cz)

Ve třetí sadě se rozhodovalo pět ze šesti posledních zápasů českých jedniček. „My to rádi hrajeme jako vytrvalostní sport, tak si zápasy rádi prodloužíme. Čtyřicet minut umí hrát každý, tak proč si nedat padesát nebo hodinu,“ vtipkoval Schweiner.

Jeho parťák si tak aspoň řádně otestuje kondici po covidu, který prodělal stejně jako vloni na začátku olympijských her.

Hujerovi vyčkávají

„Na minulém turnaji v Hamburku jsem se cítil trochu unavenější, že hůř regeneruju, jak jsem z izolace skočil do plného tréninku. Teď už je to bez problémů, jen nás trápí trochu nesehranost, jak jsme spolu před mistrovstvím Evropy nestrávili tolik času,“ líčil Perušič.

Osmifinálová bitva je v Mnichově čeká v pátek, pak za nimi možná dorazí i další členové tradičně početného fan clubu tvořeného rodinou a známými.

„Někteří už jsou tady, další takticky vyčkávají, jak se nám povede v pátek. Problém je, že vstupenky na víkend jsou beznadějně vyprodané, tak budeme paralelně s hraním hledat cesty, jak sem propašovat víc Hujerů,“ plánuje Perušič.

Reklama

Související témata: