Hlavní obsah

Po Brnu chci medaili i s Karlovarskem, říká volejbalový reprezentant Zmrhal

Karlovy Vary

V minulém ročníku získal volejbalový reprezentant Marek Zrmhal stříbrnou medaili v extralize v dresu Brna a neméně vysoké cíle má i po svém příchodu do VK ČEZ Karlovarsko. Západočeský tým je po deseti odehraných zápasech nejvyšší soutěže na druhém místě v tabulce. „Chceme hrát i nadále nahoře a bojovat o medaile,“ přesvědčuje karlovarský smečař Zmrhal o klubových ambicích a vyhlíží i příští reprezentační akce.

Foto: Josef Pešout

Trenér Karlovarska Jiří Novák.

Článek

Co vás vedlo k letnímu přestupu z Brna do Karlových Varů?

V Brně panovala fantastická volejbalová atmosféra, hráli jsme finále, byla to super sezóna. A vzpomínám na klub jen v dobrém. Přišla ale nabídka s možností jít do stabilního týmu, jehož celkové podmínky trošku předčily Brno. Nakonec jsem se rozhodoval, co pro mě bude lepší, a zvolil jsem Karlovy Vary.

Je pro vás motivací i účast Karlovarska v evropských pohárech?

S Brnem jsme loni poháry nehráli. Teď jsme s Karlovarskem v Poháru CEV a nastupujeme dvakrát proti estonskému Tallinu. Už jsem si zahraniční volejbal zkusil a osahal v reprezentaci, takže to pro mě není úplná novinka. Ale je to na klubové úrovni, což přináší svá specifika.

Reprezentační zkušenosti má ovšem v karlovarském kádru více hráčů. Jak to vnímáte?

V současném národním týmu je se mnou ještě libero Daniel Pfeffer, dříve reprezentovali i Ondra Hudeček a Michal Kriško. Daniel Končal je ve slovenské reprezentaci a Henri Treial hrál nedávno proti Česku za Estonsko. Sešli jsme se ve Varech, a chceme se prosadit i na klubové scéně.

Jak vidíte svou pozici v reprezentaci?

Zahrál jsem si v podzimní kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Byl jsem v základní dvanáctce a cítil jsem se skvěle. Trošku víc příležitostí jsem dostal už předtím ve Světové lize, takže reprezentační sezóna se mi snad vydařila. Byl bych vděčný za to, kdybych se probojoval do širšího nominačního výběru i pro příští rok. Budou tam na jaře kvalifikace o postup na mistrovství světa, potom Světová liga a podzimní evropský šampionát.

Neláká vás zahraniční angažmá?

Kdyby něco přišlo, tak bych o tom uvažoval. Zatím se chci pořádně prosadit v české extralize. Pak mohu přemýšlet, co dál.

Reklama

Související témata: