Hlavní obsah

Po třetím zápase mají blíže do finále volejbalisté Liberce

Po třetím zápase mají do finále blíže volejbalisté Liberce, kteří si naposledy o titul zahráli před čtyřmi lety. Tým Dukly, který letos již získal Český pohár, v domácí hale porazil České Budějovice 3:1 a v neděli na jihu Čech může sérii ukončit. I do třetice v sérii zvítězil domácí tým.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Liberce z vítězství.

Článek

Svěřenci Martina Demara od začátku českobudějovického soupeře zatlačili servisem a dva sety měli jasně navrch. "Ty byly ideální," pochvaloval si v rozhovoru pro Českou televizi liberecký kouč. Na hřiště poprvé v sérii mohl poslat i chorvatského blokaře Kruna Nikačeviče, byť má ruku stále zraněnou. Zápas však odehrál celý.

Ve třetí sadě se Jihočeši dostali pořádně do hry, dařil se jim servis a zásluhou toho v útoku Duklu předčili. "Čtvrtý set jsme ale měli pod kontrolou. Chtělo to zachovat nervy a ty jsme zachovali," řekl Demar.

Liberec je blízko tomu, aby si mohl zahrát o pátý český titul a patnáctý celkově. Jihostroj věří, že sérii ještě zdramatizuje. "Že uhájíme budějovickou pevnost. Dnes jsme hráli pod své možnosti, hlavně na útoku," řekl trenér Vojtěch Zach.

Nedělnímu pokračování série v Českých Budějovicích bude v pátek předcházet čtvrtý zápas Lvů s mistrovským Karlovarskem za stavu 2:1 pro pražský celek.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápas:
Liberec - České Budějovice 3:1 (17, 16, -19, 22)
Nejvíce bodů: Gavenda 18, L. Demar 14, Nikačevič a Nivaldo po 9 - Van Schie 18, Stoilovič a Licek po 9. Stav série: 2:1

Reklama

Související témata: