Hlavní obsah

Potvrzuji Jágrova slova, že věk jsou jen čísla, říká házenkářský brankář Motlík po zisku titulu

Plzeň

Je jedním z hrdinů házenkářské Plzně, staronového mistra české extraligy. Zkušený brankář Radek Motlík přispěl výbornými výkony k obhajobě titulu a hrdě ohlásil pokračování hráčské kariéry. „Už jsem prodloužil smlouvu,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz po vítězném finálovém tažení proti týmu Lovosic.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňský brankář Radek Motlík oslavuje po sérii s Lovosicemi vítězství v házenklářské extralize

Článek

Jak hodnotíte uplynulou sezónu?

Chtěli jsme znovu vyhrát extraligu, získat trofej - a obhajoba se nám podařila. Takže jsem šťastný a spokojený. Odpovídaly tomu i oslavy (úsměv).

Patříte k obdivovaným veteránům nejen v házenkářském prostředí, ale ve sportu vůbec. Jak vnímáte svou roli matadora?

Myslím, že se v kolektivu cítím dobře. Je mi pětačtyřicet let, ale věk si nijak nepřipouštím. Jak říká Jarda Jágr, věk jsou jen čísla. Když člověk není zraněný a nic ho dlouhodobě nebolí, může dál pokračovat.

Čím to, že Plzeň vládne v posledních sezónách extralize?

Těší nás, že jsme podruhé v řadě mistry. Před dvěma třemi lety se nakoupilo pár hráčů. Sedli jsme si. Kluci jsou výborní. A letos jen potvrdili, že mají budoucnost.

Ve finále proti Lovosicím jste exceloval. Vyzařovala z vás jistota. Chytil jste sedmimetrový hod v poslední vteřině zápasu - a byl vítězný plzeňský konec. Jak to berete?

Zkušenosti dělají hodně. Těžím i z toho, že jsem jedenáct chytal ve Francii. A finále? Sehráli jsme tři krásné zápasy, v nichž jednou mohly vyhrát i Lovosice. Oceňuji výkony Artura Adamíka v lovosické brance, který je o dvacet mladší vůči mně. Má ještě všechno před sebou.

Jak jste zvládal play-off po fyzické stránce?

Asi se ptáte, jak jsem na tom ráno po zápase. Dva dny bývám totálně rozsekaný. Ale v play-off jsme neměli trénink, takže jsem mohl zregenerovat. Trenér Šetlík mi dával úlevy. Pořád to jde. Uvidíme, co příští rok. Podepsal jsem smlouvu v Plzni a v kádru zůstávám.

Nežárlí na vás další plzeňští brankáři, že si moc nezachytají?

Mám s nimi perfektní vztah. Karel Šmíd je dvojka, jsou přirpaveni i dorostenci. Vědí, že někdy stejně budu končit a pak tam mohou jít oni (úsměv).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články