Hlavní obsah

První ostrý test pro nového kouče házenkářek. Musíme být sami sebou, říká Dahl před baráží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a v úterý se rozhodne o tom, jestli se české házenkářky podruhé v řadě probojují na mistrovství světa. V barážovém dvojzápase vyzvou Švýcarsko, začíná se zítra v 15.00 hodin v Basileji. „Jsme optimističtí a půjdeme do utkání naplno. Cítíme se opravdu dobře,“ řekl hlavní trenér národního týmu Bent Dahl.

Foto: Česká házená

Norský trenér českých házenkářek Bent Dahl

Článek

Pro norského kouče, který převzal tým po Janu Bašném před začátkem sezony, půjde o první ostrý test. S hráčkami absolvoval už osm přípravných duelů i proti velmi silným soupeřům. Naposledy před měsícem proti Norsku, Dánsku a domácímu Nizozemsku.

„Zahráli jsme tam velmi dobře ve spoustě pasáží. Když se nám povede takhle hrát celých 60 minut, bude to velmi zajímavé," mínil Dahl. K dispozici bude mít všechny opory včetně Jeřábkové, Cholevové, Malé nebo Zachové. Chybí jen křídelnice Knedlíková, která se v úterní odvetě v Brně rozloučí s reprezentační kariérou, už však jen z hlediště.

Na Švýcarsko narazil český výběr i v baráži před dvěma lety. Tehdy začal doma remízou a venku vyhrál o šest branek. „Teď nemáme v prvním utkání co ztratit, když hrajeme na palubovce soupeře. Ale jedeme tam vyhrát," velel Dahl. Švýcarská házená je však na vzestupu, na rozdíl od Česka nechyběla ani na listopadovém mistrovství Evropy.

Foto: Česká házená

České házenkářky Veronika Mikulášková (vlevo) a Dominika Zachová na tréninku

„Soupeř je také ve fázi velkého vývoje. Bude zajímavé vidět, jaký progres udělal. My ale musíme být sami sebou. A hrát házenou, kterou umíme," tvrdil zkušený stratég.

Tým je před veledůležitými boji naladěn dobře. „Atmosféra je skvělá jako vždycky. Jsme spolu zase po nějaké době, sranda nám nechybí," usmívala se křídelnice Adéla Stříšková. Bitvu před dvěma lety prožila převážně na střídačce, ani teď neočekává snadný souboj.

„Švýcarky hrají podobně jako my. Rychle a běhavě. Bude to super vyrovnaný dvojzápas. Ale jsme dobře připravené a necháme na hřišti sto procent," slíbila Stříšková.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články