Hlavní obsah

Francie - Uruguay 27:12Francouzští ragbisté vyhráli na domácím MS i druhý zápas, porazili Uruguay

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzští ragbisté vyhráli na domácím mistrovství světa i druhý zápas. Po úvodním překvapivém vítězství nad Novým Zélandem, který poprvé v historii prohrál utkání základní skupiny, si v Lille poradili také s Uruguayí a zdolali ji 27:12.

Článek

Francouzi stejně jako proti Novému Zélandu na počátku zápasu prohrávali, ale na pětku Nicolase Freitase do poločasu odpověděli dalšími deseti body a vedli 13:5. Když se pak jihoamerický tým, hrající první zápas na turnaji, po změně stran přiblížil favoritovi na rozdíl jediného bodu, uklidnil fanoušky rychlou pětkou Peato Mauvaka a další v závěru položil Louis Bielle-Biarrey. O 12 bodů vítězného týmu se z trestných kopů a konverzí postaral Melvyn Jaminet.

Před zápasem uctili diváci i hráči oběti přírodních katastrof v Maroku a v Libyi.

Ve skupině A se domácí reprezentace utká ještě s Itálií a Namibií. Do čtvrtfinále postoupí dva týmy. Turnaj, který je z organizačního hlediska předzvěstí pařížské olympiády 2024, potrvá do 28. října.

Mistrovství světa v ragby ve Francii:
Skupina A:
Francie - Uruguay 27:12 (13:5).

Reklama

Související témata: