Hlavní obsah

Rasistický skandál v ruské lize! Kouč nazval soupeřku opicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodující zápas finálové série ruské volejbalové Superligy žen poznamenal rasistický skandál. Kouč Lokomotivu Kaliningrad Andrej Voronkov nazval hráčku týmu Uralochka-NTMK z Jekatěrinburgu opicí. Klub po něm teď požaduje veřejnou omluvu.

Foto: @lokovolleynsk, Twitter

Kouč volejbalistek Kaliningradu Andrej Voronkov.

Článek

Hlavní kouč Lokomotivu Kaliningrad vedl v rozhodujícím pátém finálovém duelu série s týmem z Jekatěrinburgu rozpravu se svými svěřenkyněmi, během které se o jedné z hráček soupeře vyjádřil jako o opici. Celý výrok zachytily televizní kamery.

„Proč zase chytáš tuhle opici?" ptal se Voronkov Valerie Zajcevové, která před tím bránila kubánskou hvězdu soupeřek Ailamu Cese Montalvo. Tato věta okamžitě vyvolala značné pobouření. „Andrej Voronkov se musí veřejně omluvit," vyzval kouče tým Uralochka. Generální ředitelka klubu Valentina Ogijenková dokonce incident označila za „mezinárodní skandál."

„Tento přenos určitě viděli na Kubě vedoucí představitelé tamní volejbalové federace. To jim nemohlo uniknout," řekla Ogijenková, bývalá olympijská vítězka, s tím, že by se tímto incidentem měla určitě zabývat ruská federace, která už přislíbila prošetření případu.

Kaliningrad v utkání zvítězil 3:2 na sety a stejným poměrem zvítězil i v sérii.

Reklama

Související témata: