Hlavní obsah

Šílené! Baseballista dostal nadhozem přímo do obličeje

St. Louis/Praha

Situace, kterou nechce zažít žádná baseballista. Hvězda Philadelphie Phillies Bryce Harper nebude na utkání zámořské Major League Baseball proti St. Louis vzpomínat v dobrém. Osmadvacetiletý Američan utkání nedohrál, nadhazovač domácích Génesis Cabrera ho totiž nešťastně svým rychlým nadhozem trefil přímo do obličeje. Obdobná situace se navíc o chvíli později opakovala, dění na hřišti tak mělo hodně nervózní dohru.

Foto: Ron Chenoy, Reuters

Pravé zádní pole Philadelphie Phillies Bryce Harper odpaluje míč v utkání s Coloradem. (Archivní foto)

Článek

Noční můra pálkaře, tak by se dala popsat situace, ke které došlo na začátku šesté směny středečního utkání MLB v St. Louis. Jeden z nejlepších pálkařů ligy Harper schytal nepříjemnou ránu míčem přímo do obličeje.

Situace byla o to horší, že se jednalo o Cabrerův fastball, který dosahoval rychlosti téměř 160 km/h. Harper sice odešel po svých, utkání pro něj ale skončilo.

Zlý úmysl v tom od nadhazovače Cardinálů nebyl, jenže Cabrera na sebe o chvíli stejným způsobem upozornil znovu, když ještě ve stejném inningu trefil fastballem dalšího pálkaře, tentokráte do zad.

To už bylo na lavičku hostů opravdu moc a z hráčů Phillies bylo patrné, že nešikovnost Cabrery už dál tolerovat nechtějí. Ze strany hlavního rozhodčího přišlo napomínání pro domácí. Kouči Philadelphie přesto ruply nervy, a tak se vytočený do běla nechal ze zápasu sudím raději vyloučit.

Nešťastník Harper by podle všeho měl být v pořádku. „Cítím se dobře. Obličej je stále na svém místě, takže vše je ok," nahrál vzkaz fanouškům prostřednictvím sociálních sítí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články